Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: S-au deschis porțile celei de-a XI-a ediții a festivalului PLAI

0

Festivalul PLAI, ediția XI – prima zi a festivalului

(9 – 11 septembrie 2016)

Ediția cu numărul XI a Festivalului Plai a avut parte de o primă zi plină de muzică frumoasă, artiști pe măsură, teatru interesant, filme captivante, alei prietenoase, și un after party care i-a făcut pe cei prezenți să danseze fără oprire.

Porțile s-au deschis în prima zi și a permis tutoror să descopere universul PLAI 2016 și să trăiască festivalul în felul lor, plimbându-se prin Muzeul Satului, vizionând filme, teatru sau ascultând world music, pentru că #PLAIepersonal.

plai 2016

Casa filmelor – Ceau Cinema a adus în prima zi a acestei ediții filmul „Sieranevada” După ce a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, a deschis seria de proiecții din curtea Muzeului Satului Bănățean.

La scena Antagon, cei prezenți s-au bucurat, începând cu ora 18:00, de parada celor de la Asphalt Theater care, prin show-ul lor vibrant, au reușit să ofere publicului viziuni spre imaginar. Cea de-a doua trupă, Lightwave Theatre Company,  a fost prezentă pe scena Antagon și anul trecut cu spectacolul „Iubita Fizică”, iar anul acesta au adus spectacolul Reflection, o poveste impresionantă a unui cuplu, spusă fără cuvinte.

Programul scenei World Music a început de la 20:30 cu artiștii rezidenți, Fantome, care s-au lansat sub umbrela Culese din Cartier, proiect inițiat de Subcarpați. Band-ul experimental românesc a adus publicului bucăți din „Micul Paris”, după cum se numește primul album lansat anul trecut. Genul de muzică luătărească urbană a fost apreciat de publicul prezent, fiind o încălzire adevărată pentru headlinerii serii, Milky Chance.

Duo-ul german care a făcut publicul să danseze pe ritmuri de reggae cu influențe electronice, a făcut un spectacol foarte apreciat de cei aproximativ 4.000 de oameni prezenți pe teritoriul festivalului. „Stolen dance”, „Down by the river” și „Running” au fost doar câteva dintre melodiile cântate simultan de artiști și de cei din fața scenei.

Afterparty-ul a fost asigurat de Sabotage, publicul PLAI luându-și rămas bun de la prima seară în zorii zilei, pe muzica celor de la General Levy, Benny Page și Mighty Boogie.

Generale

Urmăriți programul complet al festivalului pe  www.plai.ro/program.

Biletele pot fi achiziţionate  din reţeaua Eventim, mai mult detalii pe www.plai.ro/bilete.

Biletul pentru una din zilele de 10 sau 11 septembrie costă 70 de Lei.

Festivalul PLAI 2016 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: Grolsch, Continental, Dräxlmaier şi Kathrein

Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Institutul Francez, Ambasada Spaniei în România

Partener de mobilitate: Autonom Rent-A-Car

 

PLAI, foarte pe scurt:

-cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari

-primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards şi finalist în 3 ani

-câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect

multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)

-câştigător al premiului 1 al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură

proiect special produs de PLAI în 8 septembrie: concert Joss Stone

3 zile de festival, 9 –11 septembrie

6 concerte de world music, jazz şi fusion, 3 trupe de teatru-dans

45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi

100% voluntariat

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.