Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timishort

0

ARFI anunță juriile celei de-a V-a ediții Timishort

 

La ediția de anul acesta a Festivalul Internațional de Film Timishort juriul Competiției Internaționale este format din Jacky Goldberg, Cosmina Stratan și Nuno Galopim, în timp ceJuriul Competiției Naționale și a Videorama este format din Adnan Popovic, Vlad Niculescu și Branka Pavlovic.

Jacky Goldberg este un critic, producător și regizor de film francez. Timp de cinci ani el a avut o rubrică dedicată în special cinema-ului american în săptămânalul francez “Les Inrockuptibles”. De asemenea, a înființat un club de film la Paris, numit “Thursday Night Live”. A regizat patru filme selectate la Cannes și Locarno și a produs, de asemenea, și filme documentare.

Cosmina Stratan a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, Bucureşti, secţia actorie, clasa prof. Florin Zamfirescu, și urmează Masteratul Arta Actorului – Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, Bucureşti, clasa prof. dr. Gelu Colceag. Ea a participat la o serie de festivaluri de teatru și film naționale și internaționale. Anul trecut a primit premiul de interpretare pentru cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul de Film de la Cannes pentru interpretarea personajului Voichița din filmul “După dealuri”, în regia Cristian Mungiu.

Nuno Galopim este jurnalist și critic de muzică. Și-a început cariera la sfârșitul anilor 1980. A fost editor pentru mai multe suplimente culturale și este editorul pentru arte al ‘Diario de Noticias’, un cotidian de referință portughez. În anii 1990, a fost corespondentul revistei Billboard în Portugalia, precum și consultant muzical. De-a lungul timpulului a publicat cărți pe teme muzicale. Nuno are și un blog de muzică și film http://sound–vision.blogspot.pt.

Adnan Popović studiază la Academia de Arte Frumoase din Viena, clasa de Artă conceptuală. A realizat câteva filme de animaţie narative, iar creaţiile sale actuale se concentrează pe sinestezia artificială în filmul de animaţie. Lucrările sale au fost proiectate în cadrul a numeroase festivaluri de film din Austria (Vienna International Shots, Vienna; Diagonale, Graz) şi din străinătate (Anima Mundi, Brazilia; Seattle IFF, USA; AniFest, Cehia; Ottawa International Animation FF, Canada).

Vlad Niculescu este unul dintre cei trei fondatori ai Librăriei Engleze Anthony Frost. În anul 2007, el a hotărât împreună cu doi vechi prieteni, Nicolae Ion și Dan Nicolaescu, să deschidă librăria ce a devenit locul ideal unde pasionații pot găsi literatură, artă, non-fiction și cărți cu benzi desenate de pe tot globul pământesc. Vlad a absolvit Institutul de Construcții București, Facultatea de Instalații în 1993. A lucrat la Institutul de Studii și Proiectări Energetice București până în 1997, iar apoi la tipografia Protip unde a fost director de producție până în 2007.

Branka Pavlovic s-a născut la Belgrad, unde a studiat film și montaj. Are, de asemenea, un master în artă la Universitatea de Artă din Berlin (UdK). Între anii 2000 și 2006 a lucrat ca editor imagine pentru postul independent de televiziune RTV B92 Belgrad, în special pe reportaje documentare care relatau despre urmările războiului din fosta Iugoslavie. A condus o serie de ateliere de artă video dedicate tinerilor din Serbia, România și Germania. Din 2010 este selecționer al Festivalului de Film Slobodna Zona din Belgrad.

timishort

Anul acesta, Asociația Română a Filmului Independent (ARFI) organizează la Timișoara a cincea ediție a Festivalul Internațional de Film Timishort în perioada 25-28 aprilie 2013. Ca și la edițiile precedente, cinefilii din Timișoara vor punea viziona în premieră filme de artă şi de autor.

În Competiția Oficială se întrec un număr de până la 25 de filme de scurtmetraj (până în 30 de minute), toate recente (realizate în ultimii doi ani) şi prezentate în premieră românească la Timishort. Opt filme româneşti de scurtmetraj (până în 30 de minute), toate recente (realizate în ultimul an) şi prezentate în premieră la Timishort, se întrec în Competiţia naţională. Secţiunea competitivă Videorama își propune să dezvolte și să promoveze arta video în România, precum și filmul experimental.

Ediția a cincea a Festivalului Internațional Timishort este organizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Centrului Cultural German Timișoara, al Teatrului Național Timișoara, Van Graph Kfe, Music service Timisoara, Cuib d’Arte și Rohost.

 

Despre Timishort

Festivalul Internațional de Film Timishort este singurul eveniment de acest gen din România care pune accent pe filmele de artă şi cele de autor, reunind filme în premieră și de debut ale tinerilor regizori din întreaga lume. Timishort reprezintă singurul eveniment cinematografic din zona de Sud-Vest a ţării, reuşind să redeschidă apetitul publicului larg din Timișoara și din zonă pentru manifestări cinematografice de calitate. Festivalul a doborât recordul de intrări înregistrate vreodată în cinematografele din reţeaua de stat în perioada de după Revoluţie. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.