Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a fost nominalizat cu spectacolul Rambuku de Jon Fosse pentru „Cel mai bun spectacol”, la ediția 2018 a Galei premiilor UNITER

0

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a fost nominalizat cu spectacolul Rambuku de Jon Fosse pentru „Cel mai bun spectacol”, la ediția 2018 a Galei premiilor UNITER.  Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari și Alina Epîngeac.

Spectacolul Rambuku, în regia lui Mihai Măniuțiu, construiește un întreg univers în jurul textului lui Jon Fosse, cel mai tradus dramaturg norvegian contemporan și  unul dintre cei mai jucați autori europeni ai ultimilor ani. Rambuku este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca depozitar și receptor al emoției și, mai ales, un spectacol despre felurile în care dragostea  supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși. Spectacolul reprezintă, totodată, o provocare actoricească deosebită: Claudia Ieremia și Ion Rizea fac performanță în reflectarea fidelă a viziunii lui Mihai Măniuțiu, în propunerea ambițioasă a acestuia de a da formă fizică și de a verbaliza cele mai profunde emoții, senzații, sentimente, ba chiar și spații. De asemenea, Andrea Gavriliu, în dublă ipostază de coregraf și interpret, traduce în gest și în mișcare o întreagă lume, perceptibilă dincolo de cuvinte.

Din echipa de creație mai fac parte Anca Măniuțiu, care semnează  scenariul, scenografii Adrian Damian (decoruri) și Luiza Enescu (costume) și light-designerul Lucian Moga.  Mihai Dobre, cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude, semnează muzica spectacolului. Distribuția îi aduce alături de Claudia Ieremia, Ion Rizea și Andrea Gavriliu, pe tinerii  actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pîntea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.