Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SPOT weekend pentru ONG-uri la Timisoara

1

In zilele de 5 si 6 decembrie AIESEC Timisoara desfasoara programul SPOT weekend, una dintre initiativele de colaborare cu alte ONG-uri de tineret. Evenimentul contine traininguri  care vor avea loc la Facultatea de Drept, fiind adresate studentilor voluntari in ONG-uri.

Initiativa s-a nascut din dorinta de a accelera si eficientiza procesele organizationale ale ONG-urilor de tineri. AIESEC Timisoara va oferi participantilor o perspectiva de ansamblu asupra culturii organizationale si a mijloacelor de planificare si management. Un alt punct atins de aceste traininguri consta in identificarea nevoilor comunitatii locale, nevoi ce pot fi ameliorate prin proiectele acestor ONG-uri.

Acesta este doar primul pas in directia unei colaborari ample intre ONG-urile timisorene. Scopul este o mai buna valorificare a rezultatelor obtinute de organizatiile de tineri timisorene.
AIESEC este cea mai mare organizaţie internaţională de tineri, prezenta în peste 100 de ţări şi teritorii, cu peste 23.000 de membrii şi 60 de ani de existenţă. Scopul AIESEC este dezvoltarea liderilor care să aibă mai târziu impactul necesar în societate. În Timişoara AIESEC are o experienţă de 16 ani în proiecte dedicate studenţilor şi stagii internaţionale de practică.

harta-aiesec

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    AIESEC-ul e intr-adevar o organizatie care merita voluntariatul! O spun din proprie experienta. Nu vreau sa fiu negativa in cadrul unui blog atat de luminos, insa o buna parte dintre studentii nostri nu se prea implica. Acest ONG, insa, reuneste tineri de calitate care invata sa faca lucruri mari, nu doar pentru organizatie, ci si in mediul extern. Plus ca voluntariatul te face mai frumos si mai sanatos! E dovedit!:D

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.