Sibiu: FLORI PE SCĂRI – festivalul comunității Orașului de Jos

0

Scurt manifest de a aduce în lumina reflectoarelor Piața Aurarilor și Pasajul Aurarilor.

Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc.

Acest Sibiu necunoscut care își schimbă fața merită susținut și încurajat! Și ca un prim pas, prin festivalul Flori pe Scări vrem să o facem să fie cu surle, trâmbițe și flori. Împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali vom transforma zona într-o grădină urbană — o oază de verdeață și relaxare — preț de 3 zile.

Ne propunem și vom și reuși cu sprijinul dumneavoastră și al echipei Flori pe Scrări să atragem astfel atenția asupra Pieței Aurarilor care devine o alternativă stimulantă estetic și recreațional pentru familii, să aducem comunitatea laolaltă, iar turiștilor să le arătăm un altfel de Sibiu: unul dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui.

În fiecare ediție a festivalului dăm șansa unui artist florist local să își pună amprenta și să-și exprime viziunea personală despre revitalizarea unui spatiu urban neglijat. Ioana Nechifor este responsabilă de coordonarea echipei de floriști care va aduce un strop de culoare și o paletă de verde viu în această zonă boemă și foarte puțin cunoscută a Sibiului * Piața Aurarilor.

Animăm zona prin expozițiile impresionante de flori și plante verzi, demonstratie florala live, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, standuri cu vânzare de flori si produse artizanale, expozitii de pictură, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban, muzică live și stare de bine cât cuprinde.

Ce rămâne în urma noastră?

  • Un ,,reflector” pe ideea că vrem mai mult de la orașul nostru!

  • Constientizarea existentei unei comunitati a floristilor din Sibiu

  • Un pasaj igienizat și un loc care te invită să explorezi mai mult.

  • Împrietenirea localnicilor și turiștilor cu business-urile din zona vizată.

  • Orașul se schimbă dacă noi ne implicăm și îi cerem să țină pasul cu cerințele noastre estetice și creșterea nivelului de trai.

  • Turism ecologic

  • Contactul cu educația estetică și botanică a publicului de toate vârstele

Haideți la Flori pe Scări în acest weekend în Piata Aurarilor, între 12-14 august, zilnic între 10.00-22.00

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.