Expoziție de piese de artă veche românească

0

Publicul bucureștean are ocazia întâlnirii, în săptămâna 4 – 8 decembrie 2023, cu o expoziție concentrată pe piese de artă veche românească, care reflectă bogăția culturii balcanice de sfârșit de ev mediu de la Nord de Dunăre: sunt expuse atât obiecte de colecție specifice spațiului tradițional românesc, de influență religioasă sau populară, dar și piese de ceramică antică din arealul nostru, pe rând elenistic și roman, dar și al Orientului Apropiat.

Toate obiectele fac parte din Mica Licitație de Artă Veche Românească și Antichități, programată pentru ziua de vineri, 8 decembrie 2023, ora 12:00, exclusiv pe platforma Artmark LIVE.

Una dintre piesele centrale ale expoziției, de altfel având și cel mai ridicat preț de pornire (9.000 euro – însă mult sub valoarea sa într-o licitație internațională de profil), este un excepțional ulcior de vin, datat cca. 325-310 î.e.n., din perioada clasică a ceramicii grecești pictate cu scene mitologice. Piesa muzeală este atribuită unui artist cunoscut (așa-numitul „pictor de sakkos alb”, având lucrări expuse în multe muzee de antichități din Europa și SUA); lucrând într-una dintre coloniile grecești din regiunea Apulia din sudul Italiei (probabil la Canosa), prolificul pictor de sakkos alb este recunoscut în istorie pentru stilul său bogat-decorativ.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.