Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecție de film eveniment în sala de balet a Operei Naționale din Timișoara

0

 Pelicula Culturală vă invită joi, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la filmul spaniol “Azul oscuro casi negro” („Albastru închis aproape negru”), în regia lui Daniel Sánchez Arévalo, în sala de balet a Operei Naționale Timișoara. (accesul prin intrarea actorilor, str. Mărășești nr. 2, et. 3). Biletele de acces la acest eveniment sunt sticle cu ulei și/sau pachete de zahăr care vor fi donate celor 55 de vârstnici îngrijiți la domiciliu de Serviciul de Ajutor Maltez din Timișoara.

Exact atunci când iubita lui din copilărie Natalia se întoarce acasă, Jorge ajunge să o cunoască şi pe Paula, o femeie cu care dezvoltă o relație neobișnuită. Filmul prezintă o poveste de dragoste și o filosofie de viață, vorbindu-ne despre personaje captive în propria realitate: Jorge în viața lui mediocră; tatăl acestuia în scaunul cu rotile; Antonio și Paula în închisoare; Israel în familia lui disfuncțională, iar Natalia în trecutul ei cu Jorge.

Un film bogat în elemente de realism și presărat cu momente amuzante, pus la dispoziție de Ambasada Spaniei în România și Casa de Distribuție Independența Film, cărora le mulțumim pentru amabilitatea de a susține acest proiect.Deși un film de lungmetraj de debut, acesta a câștigat numeroase premii importante la festivaluri internaționale, printre care trei premii Goya, două premii la Festivalul de Film de la Veneția, un premiu la Festivalul de Film Nopți Negre în Tallin, șamdp.

V-ați întrebat vreo dată cum decurge o repetiție de balet a Operei Naționale? Ați fi vrut să vedeți unde și cum se desfășoară ele? Participând la evenimentul nostru vom descoperi împreună un spațiu necunoscut publicului – sala de balet a Operei Naționale. Invitatul nostru special – doamna Carmen Cojocaru, solist balet, șeful secției de balet și coregraf – ne va călăuzi bonturile în atmosfera unei repetiții de balet, răspunzând curiozităților publicului legate de această frumoasă profesie.

În deschiderea evenimentului vor participa Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, domnul Jose Miguel Viñals Ariño și  un reprezetant al Teatrului Național care ne va destăinui puțin din poveștile neștiute ale clădirii. Reprezentanți ai serviciului de Ajutor Maltez vor face o scurtă prezentare a serviciilor pe care le oferă în Timișoara mulțumindu-vă în numele beneficiarilor lor pentru sprijin.

Evenimentul este organizat de Pelicula Culturală în colaborare cu Teatrul Național Timișoara și Opera Română din Timișoara, care sunt gazdele evenimentului, având amabilitatea de a pune la dispoziție sala de proiecție și a ne asigura suportul tehnic.

Pentru detalii ne puteți urmări pe www.facebook.com/PeliculaCulturala.

azul

Timişoara merită o Cinematecă! Pelicula Culturală împreună cu Asociația Marele Ecran și Asociația Camera 4 au creat un chestionar online prin care strânge semnături pentru înființarea unei cinemateci la Timișoara. Vă invităm să vă exprimați opinia și să-l daţi mai departe celor interesați: http://goo.gl/eqGcj5.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.