Tecuci: Premiera Primul Meu Film Documentar #26 la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”

0

Ne întâlnim pe data de 12 aprilie 2024, în Sala Mare a Muzeului de Istorie „Teodor Cincu”, pentru o seară de scurtmetraj documentar.

Și nu orice scurtmetraje, ci cele realizate de tinerii care au făcut parte din atelierul Primul Meu Film Documentar (#PMFD26), ediția Tecuci. Atelierul desfășurat în luna martie a reunit 15 participanți interesați să exploreze orașul lor natal dintr-o perspectivă diferită. Aceștia au ales să privească Tecuciul ca pe un subiect în sine, un univers bogat în realități și povești care meritau să fie scoase la lumină. Ne vom uita și vom aprecia împreună următoarele scurtmetraje documentare:

Dacă te-am cunoscut vreodată

Oglinda din noi

Ambulanța: Salvare contra timp

Îți țin pumnii

Folkul de azi și mâine

Proiectul „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, a ajuns la ediția #26 după ce a străbătut țara în lung și-n lat: Bârlad, Tulcea, Sibiu, București, Blaj, Caracal, Cahul și Timișoara. S-a oprit la Tecuci, pentru două ediții consecutive, și a beneficiat de un partener pe măsură: Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”. În cadrul acestei ediții, au fost organizate și cinci proiecții de film documentar, care au adus împreună comunitatea tecuceană și au creat spațiu pentru conversații legate de istorie și importanța ei.

Participarea la această premieră este gratuită și se adresează tuturor celor interesați, indiferent de vârstă. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook Asociația Vira și a Muzeului de Istorie „Teodor Cincu”.

Proiectul Primul meu film documentar – atelier practic pentru liceeni și proiecții de film documentar – Tecuci este implementat de Asociația Studio Zona în parteneriat cu Asociația VIRA și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și cofinanțat de Primăria Municipiului Tecuci. Bugetul total al proiectului este de 187.423 lei, din care 168.483 este finanțarea nerambursabilă PNRR, iar 18.940 este cofinanțare asigurată de autoritatea publică locală, Primăria Municipiului Tecuci. Perioada de desfășurare a proiectului este august 2023 – mai 2024. Cod proiect: 153.

Asociația Studio Zona este un proiect de istorie publică, inițiat de cercetători de la Facultatea de Istorie a Universității București și de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, concentrat pe istoria urbană și culturală și a aspectelor complementare (politice și sociale) din secolul al XX-lea.

Asociația Vira este un ONG cultural cu activitate structurată pe cinci direcții: documentare vizuală, educație non-formală, cultură și patrimoniu, dezvoltare locală prin cultură, organizare comunitară și o echipă alcătuită din sociologi, istorici, documentariști vizuali. Inițiatori ai proiectului PMFD.

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” este un muzeu de arheologie, artă plastică, numismatică, istorie modernă şi contemporană din Tecuci. Muzeul deţine cea mai însemnată parte a patrimoniului arheologic descoperit la Poiana, cetatea antică Piroboridava.

Proiect finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență.

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Proiect implementat de În parteneriat cu Co-finanțat de Municipiul Tecuci

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.