Povești pentru copii: Despre Primavara

0

Povești pentru copii: Despre Primavara

Vieţuitoarele pădurii se bucură de venirea iernii. Şi vrăbiuţele, şi iepuraşul, şi veveriţa cea isteaţă – toţi. Doar ursuleţul Mişani e trist. Iarna, cu zăpada sa, îi acoperă hrana şi ca să nu moară de foame – e nevoit să doarmă, în timp ce restul animalelor se bucură nespus de o iarnă atât de frumoasă şi înzăpezită. În pădure soseşte Moş Crăciun, care aduce multe cadouri şi dulciuri. Moşul nu uită nici de somnorosul ursuleţ, care primeşte o ulcică plină cu miere.

Frigul trece greu, hrană tot mai puţină şi acum vrăbiuţele aşteaptă cu nerăbdare venirea primăverii, care, iată, în sfârşit bate la uşă. Pădurea înverzeşte şi înfloreşte. Vrăbiuţele pornesc să-şi dreagă cuibul şi uită să-l trezească pe Mişani. Când în sfârşit îşi amintesc – în bârlog nici o mişcare. Îngrijoraţi, prietenii ursuleţului intră în odaia lui Mişani şi găsesc o dezordine totală. Încearcă tot ce le trece prin minte, ursuleţul însă nu are de gând să se trezească. Abia când veveriţa propune să fiarbă ceai cu miere de la Moş Crăciun, Mişani sare ca ars de pe cuptor.

Orice anotimp e frumos dacă eşti alături de prieteni. Iar primăvara cu parfumul ei le trezeşte chiar şi pe cele mai somnoroase animăluţe.

Citește povestea la: povesti-pentru-copii.com

————————————————————————————————————–

Proiectul Povesti pentru Copii a fost lansat la sfârşitul lunii ianuarie 2011 şi la început cuprindea doar câteva poveşti, poezii şi scenete – toate scrise de Emilia Plugaru (mama mea). Constatând un interes în creştere din partea publicului – am decis extinderea colecţiei de lucrări literare prin adăugarea ghicitorilor şi a alfabetului pentru copii în poezioare şi desene. Mai târziu au fost postate câteva desene animate şi poveşti ecranizate, iar în prezent site-ul cuprinde şi cele mai cunoscute poveşti ale Fraţilor Grimm şi Hans Christian Andersen, precum şi toate poveştile pentru copii ale lui Ion Creangă şi Petre Ispirescu. (Radu Plugaru, Coordonatorul proiectului “Povesti pentru Copii”)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.