Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poartă ARTĂ!… la Filarmonică!

0

Proiectul Poartă ARTĂ! derulat de Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Primăriei Municipiului Timișoara își propune atragerea unui val de simpatie pentru recuperarea și restaurarea patrimoniului Timișoarei. Vorbim nu doar de patrimoniul construit ci și de memoria istorică a orașului nostru, descoperită cu fiecare poartă restaurată și fiecare poveste aflată în spatele ei.

Aflat la a doua ediție, Poartă ARTĂ! a debutat vineri, 7 octombrie cu o serie de acțiuni destinate publicului tânăr, cu precădere și continua cu un eveniment la Filarominca „Banatul”, mâine, 11 octombrie, ora 18.00.

fb_carturesti

Restaurarea a două porți istorice ale Timișoarei de către Alexandru Socaciu și Claudiu Vladu, coordonați de Prof.univ.dr. Doina Mihăilescu, a prilejuit o serie de manifestări artisitce: artă one way vision semnată Andreea Foanene la Biblioteca Centrala Universitara „Eugen Todoran”, ateliere de creație plastică despre porțile Timișoarei la scoala generala nr.19 Avram Iancu Timisoara, expoziție la Cărturești (Mercy), povești despre „porți cu poveste” pentru copii, alături de Urban Survey, performance în liceele Timișoarei, artă by Tajo Art la Galeria GEAM MAT, a Muzeului de Artă… și „halta” de final, la Filarmonica Banatul !

… le puteți descoperi, pe toate, dar nu doar atât, în cadrul evenimentului Poartă ARTĂ! care va avea loc mâine, marți, 11 octombrie, la ora 18.00, la Filarmonica Banatului. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului de mâine, D-na Prof. univ. dr. Adriana Babeți  împreună cu jurnalistul Robert Șerban  ne vor povesti despre poartă, ca spațiu de trecere către alte vremuri, despre oameni, despre restaurare și despre artă, ca poartă spre o altă lume.

Totul se va desfășura într-un cadru purtător de artă, cu obiecte purtând semnătura Bettinei Udrea, creații vestimentare semnate Claudia Marta și multă muzică bună, alături de cvartetul CLASSICA, ansamblul PERCUTISSIMO și pianistul Marcelle Souami.

Invitați: Lect. univ. dr. Sorin Predescu, Director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș, Ioan Gârboni, Director al Filarmonicii „Banatul” și Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rector al Universității de Vest din Timișoara. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.