O asociere spectaculoasă: Corul Madrigal și delfinii din Constanța!

0

Joi, 17 august, la finalul turneului AVE MARIA, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost invitat la o demonstrație specială oferită de Delfinariul din Constanța.

După ce au aplaudat performanțele puse „în scenă” de echipa Delfinariului, Corul Madrigal și dirijorul Anna Ungureanu au replicat cu un recital surpriză. 

Poziționați în jurul bazinului în care se aflau delfinii, artiștii au interpretat patru lucrări din repertoriul renascentist și contemporan și au creat o atmosferă sonoră aparte. Bineînțeles, delfinii nu au întârziat să îi acompanieze pe artiști cu sunetele specifice și mișcările lor elegante.

A fost un moment special, în premieră pentru Delfinariul din Constanța. M-a emoționat foarte tare momentul în care delfinii, foarte receptivi la orice sunet, s-au liniștit dintr-o dată la primele acorduri ale artiștilor. Aceste mamifere extrem de inteligente, comunică foarte mult prin sunete și prin limbaj corporal. De exemplu, mamele dau nume puilor pe viață, printr-o semnătură vocală, un sunet unic.” – a declarat Monica Mândrescu, antrenor delfini, Delfinariu Constanța.

Cunoscuți pentru inteligența lor, precum și pentru abilitățile lor foarte dezvoltate de comunicare și ecolocație, delfinii emit o serie de vocalize, clicuri, fluierături și sunete unice, pe care le folosesc pentru a se conecta unii cu ceilalți.

Ne-am bucurat să vă avem astăzi alături de noi și să creăm împreună aceste momente emoționante. A fost un real succes această îmbinare dintre muzica dumneavoastră și demonstrația delfinilor. Sper ca în viitor, să colaborăm într-un proiect artistic comun!”- Diana Maria Dinu, antrenor delfini, Delfinariu Constanța.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.