Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Muzică de calitate la Festivalul de Jazz de la Gărâna

0

Cinematic, ambiental, funky, misterios, vag… O combinaţie de jazz, trip hop şi electro-glitch-uri experimentale, Portico Quartet îmbină instrumentele acustice cu tehnologia pentru a crea infinite specii şi variaţii.

British Council vă invită vineri, 13 iulie, în cea de-a doua zi a Festivalului de Jazz de la Gărâna la un concert aparte susţinut de Portico Quartet, al căror album omonim le-a adus în 207 titlul de „Albumul Jazz al anului” desemnat de Time Out.

Jazz şi muzică electronică, stabilitate şi fluiditate, experimental şi accesibil, Portico Quartet se remarcă prin folosirea instrumentului depercuţie denumit hang.  Explorarea posibilităţilor acustice ale acestuia a adus celor patru muzicieni o abundenţă de noi teritorii în domeniul percuţiei. Inventat în anul 2000 de doi artişti elveţieni, hang-ul pare desprins din filmele SF şi emite un sunet distinctiv, hipnotic, datorită înclinaţiilor de la suprafaţa sa metalică.

În Portico Quartet, acustica instrumentelor îşi păstrează textura caldă, deşi este prelucrată digital, iar sunetul se imprimă de o tonalitate specială care a făcut criticii să afirme că muzica lor “sfidează clasificările şi pe bună dreptate. Mai mult decât muzică clasică, mai mult decât Jazz”(Music OMH Magazine). Avangardişti şi dificil de încadrat într-un gen anume, Portico Quartet explorează în permanenţă tonalităţi noi, neobişnuite, iar intervenţia electronică (laptop şi MIDI controller) îmbogăţeşte arhitectura sonică a grupului şi îi amplifică cele mai mici detalii.

O curajoasă declaraţie de intenţie. Portico Quartet rămâne unul din cele mai avangardiste grupuri din orice gen. (The Jazz Mann)

Gărâna Jazz Festival este organizat de Fundaţia Culturală Jazz Banat şi se află la a XVI-a ediţie. Evenimentul se desfăşoară anul acesta în perioada 12-15 iulie, in Poiana Lupului din Gărâna.

http://www.garana-jazz.ro

http://www.britishcouncil.org/ro/romania-events.htm

https://www.youtube.com/watch?v=Gop3oTUlbW4&feature=player_embedded

https://www.youtube.com/watch?v=ckJVotYWyRQ&feature=related

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.