Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mitul progresului continuu @ Noua Acropola la Timisoara

0

Asociatia culturala Noua Acropola va invita miercuri, 21 martie, ora 18:00, la o prelegere filosofica despre Mitul progresului continuu.
Conferentiar: Alis BREBU
Locatie: Biblioteca Centrala Universitara „Eugen Todoran” (Timisoara, Bd. Vasile Parvan, Nr. 4A)

Lumea noastra devine din ce in ce mai eficienta zi de zi. Secolul trecut am cucerit Luna, in secolul acesta poate vom coloniza Marte. In exterior, progresul nostru nu cunoaste margini.
Dar cand coboram in realitatea zilnica, descoperim ca:
–  putem gandi liber, dar preferam sa o faca altii pentru noi…
–  nu am gasit o solutie pentru violenta si agresivitate…
–  calatorim usor, dar deseori preferam sa ne izolam…
–  avem mijloace de comunicare ultraperformante, dar nu mai stim sa comunicam…
–  construim mult si repede, dar constructiile au o durata de viata scurta…
–  avem acces la nenumarate mijloace de creatie, dar ne zbatem sa supravietuim

Astfel, pe buna dreptate ne putem intreba: pana la urma, ce evolueaza si ce ramane pe loc?

Ce inseamna a avea viziune? Ce inseamna evolutie? Care sunt legile sale? Efortul nostru ne conduce catre o lume mai buna? Sau doar ne asiguram ca ne mentinem ocupati?

Pentru tine e important sa iti raspunzi acestor intrebari?

Daca da, te invitam sa participi la o prezentare filosofica despre mitul progresului continuu, dintr-o perspectiva actuala si orientata catre solutii.

Taxa de participare: 4 Lei (reducere 2 Lei)
Pentru mai multe informatii:
Telefon: 0749 067 441
Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.