Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jazz™ 2017 s-a încheiat în aplauzele efervescente ale publicului

0

JAZZ™ 30 iunie – 2 iulie 2017, Timișoara

A cincea ediție a JazzTM s-a încheiat, aseară, în aplauzele efervescente ale publicului pasionat de jazz, dar și a celor care au participat pentru prima dată la festival, dorind să își lărgească perspectivele muzicale. Cele trei zile ale festivalului au adus spectatorilor jazz clasic, improvizații muzicale, fuziuni noi de stiluri, emoții, bucurie și artiști de renume mondial.

Ziua 3 Petru_NO_LOGO-140

La scena din Parcul Civic, artiști români, dar și internaționali, au oferit, duminică, 2 iulie, publicului o varietate muzicală deosebită. Începând cu BAB, care i-au captivat pe cei prezenți cu vocile lor puternice, a continuat cu Paperjam, care au oferit momente de improvizație pură și a culminat cu entuziasmul oferit de Thomas de Pourquery & Supersonic, care au ridicat publicul în picioare cu acordurile lor energice.

Mihai Moldoveanu (bass), membru al mai multor trupe care au participat la JazzTM 2017 și fondator al Paperjam, consideră festivalul un spațiu prielnic improvizației muzicale. ”Paperjam este un eveniment de muzică improvizată. Este diferit de o trupă, deoarece nu există membri stabili. Să cânți într-un astfel de format îți oferă o mare posibilitate de a explora.”, completează acesta.

Amalia Gaiță, cu stilul ei inconfundabil, a deschis seria concertelor de duminică de la scena din Parcul Castelului. ”La doar un an de la debut este o onoare să ne aflăm pe scena JazzTM!”, a menționat artista. Alex Calancea Band a oferit un adevărat spectacol, o fuziune de jazz cu influențe de rock psihedelic și folclor, culminând cu o interpretare deosebită a cântecului Ciocârlia, la contrabas, care a uimit și bucurat spectatorii.

”Acasă rămâne pentru mine Timișoara. Cuvântul care spune cele mai multe lucruri din lume este dorul, care vorbește despre locurile în care ai crescut, prieteni, amintiri. Acesta va fi titlul unei piese noi, pe care am început să o compun chiar astăzi.”, a povestit pianistul Teo Milea, artist care a urcat tot pe scena din Parcul Castelului.

În Piața Victoriei, publicul a cântat și a dansat alături de SUBJazz (Subcarpați X JazzyBIT), primul proiect creat special pentru JazzTM, în colaborare cu artiști români. Hip hop-ul, jazz-ul și folclorul underground s-au împletit armonios, purtând spectatorii într-o călătorie muzicală a cărei povești abia începe.

Câștigător a două premii Grammy, Bill Laurence, numit de The Guardian ”maestru al jazz-ului”, a traversat genurile muzicale și a reușit să unească jazz-ul cu muzica electronică, pop, funk și tradițional africană, spre fascinația publicului, care s-a bucurat de magia oferită de un artist deosebit.

Monty Alexander Harlem Kingston Express a încheiat a cincea ediție a JazzTM cu multă energie, transmițând publicului prezent în Piața Victoriei bucuria de a explora confluența unor genuri muzicale sacre: jazz-ul din Harlem, New York, o lume definită de ritm și improvizație, și raggae-ul din Kingston, Jamaica, cu al său ritm inconfundabil, cu linii intense de bas. Regalul muzical s-a încheiat după nu mai puțin de patru bis-uri oferite cu generozitate și bucurie de muzicieni unei audiențe încântate de prestație.

JazzTM 2017 a oferit publicului posibilitatea de a descoperi artiști și proiecte muzicale aflate în premieră în România. De cinci ediții, evenimentul aduce cultura muzicală în prim plan, transmițând, în același timp, emoții puternice, magie și fericire.

Foto oficial: Flavius Neamciuc; Sebastian Tătaru; Silviu Filip; Petru Cojocaru; Ciprian Hord | JAZZ™ 2017

Organizator: Primăria Municipiului Timișoara

Banca oficială: Raiffeisen Bank
Partener principal: Profi România
Sponsor: Continental Anvelope Timișoara
Mașina oficială: Mercedes Benz prin Casa Auto Timișoara

Generale: JAZZ™ s-a desfăşurat la Timişoara, în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului a avut trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic și alte patru spații speciale pentru jam sessions: AMBASADA, Manufactura, D`arc și Aethernativ. Accesul la JAZZ™ a fost gratuit. La cele 5 ediții de până acum, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, Chick Corea Elektric Bnad, Miles Mosley x West coast Get Down, Christian aTunde Adjuah, Bill Laurance sau Monty Alexander Harlem Kingston Express, o parte dintre aceştia în premieră în România.

Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial | www.instagram.com/JazzTM_official

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.