IICCMER și Transilvania Film dau startul caravanei ,,Libertate’’

0

În luna noiembrie a.c., Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a încheiat un parteneriat cu Transilvania Film, pentru organizare unei caravane a filmului ,,Libertate’’, ce presupune proiecția filmului în următoarele localități din țară: Târgoviște, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Tulcea, Ploiești, Cluj-Napoca, Carei și Vatra Dornei. 

Caravana se va desfășura pe tot parcursul lunii decembrie, iar programul complet va fi anunțat pe www.transilvaniafilm.ro.

Filmul ,,Libertate’’ spune o poveste mai puțin cunoscută, întâmplată la Sibiu în timpul Revoluției Române, când mai mulți bărbați – civili, securiști și milițieni – au fost ținuți ostatici de către armată într-un bazin dezafectat. Din distribuția filmului fac parte Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni sau Ionuț Caras. 

Dr. Bogdan Jitea, expert IICCMER, este cel care coordonează proiectul din partea Institutului și persoana care se va deplasa alături de echipa filmului în cât mai multe orașe din țară pentru a participa la sesiunile de întrebări și răspunsuri oferite publicului, după vizionarea filmului și care au ca temă evenimentele din decembrie 1989.

,,Filmul Libertate reușește să comprime și să redea, într-un timp limitat, un episod din istoria recentă a României, aproape necunoscut românilor. Am ales să sprijinim această caravană și să fim parteneri ai Transilvania Film pentru că inițiativa lui Tudor Giurgiu este în acord cu obiectivele IICCMER, acelea de a ajunge cu informația și la publicul din comunitățile restrânse. Îi mulțumesc, încă o dată, lui Tudor Giurgiu și îl felicit pentru acest proiect atât de necesar într-o societate tot mai puțin conștientă de libertatea care ni s-a dat în anul 1989” – a declarat Prof.univ.dr. Florin-Daniel Șandru, Președinte executiv al IICCMER.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.