Granturi pentru colaborare internațională de până la 75.000 de lire oferite de British Council organizațiilor din România

0
  • Fond inaugural de £3.5M pentru sprijinirea colaborărilor artistice în format digital, fizic sau hibrid

  • Granturi de până la £75k disponibile pentru organizații care colaborează cu parteneri din Marea Britanie pentru proiecte din toate formele de artă

  • Înscrieri deschise până pe 4 noiembrie pentru organizații din peste 40 de țări, inclusiv România

British Council a lansat International Collaboration Grants, un nou program de granturi deschis organizațiilor din România și alte peste 40 de țări pentru a sprijini colaborarea cu parteneri din Marea Britanie în proiecte de artă internaționale. Granturile de până la 75.000 de lire sunt deschise pentru proiecte derulate în format digital, fizic sau hibrid din toate formele de artă. Termenul-limită pentru trimiterea aplicațiilor este 4 noiembrie 2021.

Cu un fond total de finanțare de 3.5 milioane de lire, programul International Collaboration Grants umărește să sprijine dezvoltarea unor noi proiecte de artă colaborative și să încurajeze noi partneneriate internaționale și modalități inovatoare de colaborare. Programul a fost dezvoltat pornind de la succesul unui program-pilot derulat de British Council în 2020, Digital Collaboration Fund, care a susținut colaborări internaționale digitale în perioada pandemiei Covid-19.

Organizațiile din România, Marea Britanie și din alte 45 de țări sau teritorii sunt invitate să trimită aplicații pentru International Collaboration Grants până pe 4 noiembrie 2021. Întrucât programul de granturi este conceput pentru a sprijini colaborarea internațională, toate aplicațiile trebuie să includă cel puțin un partener local din țările eligibile și un partener din Marea Britanie. British Council încurajează aplicațiile din partea organizațiilor cu care nu a mai lucrat până acum.

Aplicațiile trebuie să demonstreze o colaborare internațională autentică, cu ambiții pe termen lung, iar proiectele sunt încurajate să abordeze teme relevante în prezent, precum egalitatea de șanse și incluziunea, și/sau provocări globale precum schimbările climatice. Sunt binevenite în mod deosebit aplicațiile din partea organizațiilor care explorează proiecte noi și inovatoare – forme noi, conținut nou, colaborări cu un nou partener sau noi abordări ale publicurilor.

Granturile sunt deschise organizațiilor din domeniul artelor și culturii sau organizațiilor de învățământ superior și de cercetare axate pe arte și cultură. Chiar dacă aplicațiile trebuie făcute printr-o organizație, granturile urmăresc să aducă beneficii comunității artistice în ansamblu, iar proiectele care prezintă beneficii clare pentru artiștii și practicienii individuali vor fi prioritizate.

Programul International Collaboration Grants continuă misiunea British Council de a crea oportunități globale prin activitatea sa în domeniul artelor și culturii, educației și limbii engleze. Granturile sunt menite să promoveze noi conexiuni internaționale și să consolideze relațiile dintre sectoarele de artă și cultură din Marea Britanie și din alte țări, și au fost posibile prin intermediul finanțării oferite de guvernul Marii Britanii și sponsorizări private suplimentare. Mai multe informații despre program și înscriere sunt disponibile la https://bit.ly/3FAc9om.

Toate organizațiile solicitante trebuie să depună aplicația în format digital, prin intermediul portalului online deschis în perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2021.

Cererile de granturi vor fi evaluate de experți British Council din întreaga rețea globală a organizației, alături de un grup de evaluatori externi format din profesioniști din sectorul cultural din toate cele patru țări ale Regatului Unit. Rezultatele vor fi anunțate la începutul anului 2022.

Despre British Council

British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale. Misiunea noastră este de a construi și dezvolta relații de cooperare și înțelegere între locuitorii Marii Britanii și cetățenii altor țări prin artă și cultură, educație și limba engleză. În ultimul an, am ajuns la peste 80 de milioane de oameni prin intermediul activităților noastre și, în același timp, am interacționat cu mai mult de 791 de milioane de oameni online sau direct, prin intermediul diferitelor noastre canale de comunicare. Din anul 1934 suntem o fundație caritabilă, sub patronajul Royal Charter și, totodată, un organism de drept public în Marea Britanie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.