Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Art Encounters îi invită pe timișoreni la deschiderea noului său program expozițional în spațiul permanent de la Casa Isho

0

Fundația Art Encounters îi invită pe timișoreni la deschiderea noului său program expozițional, pregătit pentru a asigura continuitatea bienalei Art Encounters și a programelor sale anterioare de susținere a scenei artistice din România.

Curatoarea Diana Marincu a selectat o serie de nume consacrate la nivel internațional și expuse de către instituții prestigioase, cum ar fi Mircea Cantor, Dan Perjovschi sau Ioana Nemeș, precum și artiști aflați la începutul carierei și care deja își asumă un rol activ și constant pe scena artei din România – Silvia Amancei & Bogdan Armanu sau Lea Rasovszky.

Expoziția O lume încă așteaptă să fie construită va fi deschisă începând cu 29 septembrie, până în 23 noiembrie și poate fi vizitată de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 la sediul Fundației Art Encounters, Bd. Take Ionescu, nr. 46C, Casa ISHO, în spațiul expozițional inaugurat în 2017 pentru cea de-a doua ediție a bienalei. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, la ora 18. Cu această ocazia, acesta devine spațiul permanent de expoziții și evenimente propuse de fundație.

Pe durata expoziției, vor avea două evenimente inedite, precum lansarea cărții The Book of Notebooks de Dan Perjvoschi și un artist talk susținut de Mircea Cantor.

Tematica expoziției reflectă modul în care artiștii simt și reinterpretează într-o manieră proprie contextul în care trăiesc, vorbind totodată despre relațiile pe care le construim unii cu alții și cum reușim să ne facem vizibili și auziți. Expoziția de față este foarte actuală, deoarece pornește de la întrebările și propunerile formulate de artiștii invitați în relație cu un climat social-politic instabil, antagonic și tot mai blocat în propriul sistem ciclic al revoltei și supunerii.

Parte din noul program artistic al fundației, expoziția O lume încă așteaptă să fie construită marchează una dintre misiunile noastre pe termen lung – crearea unei platforme de dialog pentru artiști din generații diferite și implicarea publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană”, subliniază Diana Marincu, director artistic al fundației.

Extindem activitatea Fundației Art Encounters de la organizarea bienalei devenite între timp un reper pentru scena artei contemporane din țară, la un program permanent de expoziții și rezidențe artistice. Continuăm astfel să construim o platformă dedicată dialogului conectând generații, respectiv artiști și curatori locali și internaționali și să consolidăm prezența noastră pe scena internațională a artei Ovidiu Șandor, președinte Fundația Art Encounters.

O lume încă așteaptă să fie construită

29 septembrie – 23 noiembrie 2018

Artiști: Apparatus 22, Alex Bodea, Brassaï, Geta Brătescu, Mircea Cantor, Simion Cernica, Teodor Graur, Dan Mihălțianu, Alex Mirutziu, Nita Mocanu, Ciprian Mureșan, Ioana Nemeș, Andrei Pandele, Dan Perjovschi, , Daniel Spoerri, Andra Ursuța, Gabriela Vanga.

Fundatia Art Encounters

Casa ISHO, bd. Take Ionescu 46C, Timisoara 

www.artencounters.ro

Despre organizator:

Fundaţia Art Encounters este o instituţie culturală independentă, înfiinţată în 2015. Proiectele fundaţiei au în prim-plan susţinerea artei contemporane din România și consolidarea scenei de artă la nivel naţional și internaţional. Printre obiectivele sale se numără: promovarea producţiei artistice contemporane, încurajarea diverselor practici artistice participative, dezvoltarea de noi forme de expresie artistică, organizarea de expoziţii, derularea de programe educaționale, publicarea de cărţi și albume de artă contemporană.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.