Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filosofie si psihologie cu Noua Acropola la Timisoara

0

Curs de introducere in filosofie si psihologie

Filosofia inseamna dragoste de intelepciune, cautarea raspunsului pentru cele mai profunde intrebari ale omului. A descoperi cine suntem, ce este viata si moartea, de ce traim pe lumea aceasta inseamna a dobandi cunoasterea esentiala necesara pentru gasirea sensului vietii si pentru trairea acestuia cu intensitate si multa fericire.Cursul de Filosofie si Psihologie va va permite sa raspundeti la intrebarile fundamentale ale vietii prin intermediul studiului comparat al invataturilor celor mai importanti intelepti ai umanitatii si a celor mai evoluate civilizatii din istorie.

Frecventand acest curs, vei invata:

– sa iti traiesti viata cu mai mult protagonism si sa-i dai un sens superior;
– sa iti domini propriile emotii si sa-ti canalizezi mai bine ideile;
– sa ai mai multa stapanire si incredere in sine;
– sa iti imbunatatesti relatiile cu cei care te inconjoara.

Temele cursului de filosofie:

ETICA ATEMPORALA
De ce avem nevoie de filosofie? Ce sunt valorile durabile?BHAGAVAD-GITA
Calea eroului si actiunea altruista

GLASUL LINISTII
Interpretarea unui text tibetan. Evolutie si caile cunoasterii

SIDDHARTA GAUTAMA BUDDHA
Calea de mijloc si cum putem invata din suferinta

CONFUCIUS
Omul nobil si asumarea responsabilitatii

VIATA MORALA IN EGIPTUL ANTIC
Norme etice pentru o societate civilizata si fericita

PLATON
Justitie si libertate. Cheile armoniei individuale si socialeARISTOTEL
Construirea scarii valorilor si cucerirea fericirii

STOICISMUL IN ROMA
Cetateanul lumii: liberul arbitru si slujirea celorlalti

IMMANUEL KANT
Datoria si vointa buna

PLOTIN
Despre suflet si viata launtrica. Cele trei etape ale dezvoltarii personalitatii

FILOSOFIA ISTORIEI
Timpul cosmic si istoria umana: limite si oportunitati

Acest Curs de Introducere se desfasoara saptamanal, pe durata a trei luni, facand parte dintr-un Program de Studii impartit in sapte cicluri.Cursul se desfasoara in sediul Asociatiei Culturale Noua Acropola din Timisoara:
str. Timotei Cipariu nr. 5, apartament 2

Ziua de desfasurare a cursului: fiecare zi de marti de la ora 18:30, incepand cu 20 martie.

Durata: 14 saptamani

Taxa de participare la intregul curs: 200 lei (150 lei pentru elevi si studenti)

Pentru mai multe informatii:
Telefon: 0744 635 490

Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.