Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filmele din competiția Videorama și secțiunile paralele ale celei de-a V-a ediții Timishort

0

ARFI anunță filmele din competiția Videorama și secțiunile paralele ale celei de-a V-a ediții Timishort

 Festivalul Internaţional de Film Timishort, care va avea loc la Timişoara în perioada 25 – 28 aprilie 2013, va prezenta publicului și anul acesta deja cunoscuta secţiune competiţională Videorama. Programul Videorama mizează pe film experimental şi artă video, mult prea puţin promovate în România, tocmai pentru ca spectatorii să aibă şansa de a cunoaşte artişti video talentaţi, din țara noastră şi din străinătate. Dacă principalul obiectiv al Timishort este ca prin competiţia sa să descopere noi autori de cinema, pentru Videorama, selecţionerii festivalului caută acele filme scurte care împing limbajul audio-vizual dincolo de limitele sale actuale. Astfel, prin Videorama, organizatorii festivalului intenţionează să transforme oraşul Timişoara în cel mai important punct de pe harta filmului experimental din România.

Secţiunea Videorama din cadrul celei de-a cincea ediții a Timishort include 12 scurtmetraje internaţionale, în general premiere naţionale şi cu durata de până la 30 de minute, însă acestea vor fi proiectate într-un spaţiu neconvenţional, potrivit cu un asemenea program provocator, în clubul Setup din Timișoara.

Timishort 2013

Din această secțiune fac parte: Urma melcului (Snail Trail, Germania, 2012, 3’, R: Philipp Artus), Diavolul/ The Devil (Franţa, 2012, 7’, R: Jean-Gabriel Périot), Motor/ Engine (Portugalia, 2011, 5’56”, R: Miguel Ildefonso), Anul zero/ Year Zero (Olanda, 2011, 6’22”, R: Mischa Rozema), Mişcări ale unui timp imposibil/ Movimenti di un tempo impossibile/ Movements of an Impossible Time (Italia, 2011, 8’5”, R: Flatform); Telegrafista/ The Telegraphist (Germania, 2012, 3’07”, R: Lisa Sperling şi Florian Kläger),  Sau orice altceva în afară de pavajul negru/ Or Anything at All Except the Dark Pavement (Franţa, 2011, 5’, R: Théodora Barat), Generaţii adezive/ Tape Generations (Olanda, 2011, 2’39”, R: Johan Rijpma); Jocuri de oglinzi / Rauch & Spiegel / Smoke and Mirrors (Australia, 2012, 5’56”, R: Nick Moore), Achill (Germania, 2012, 9’, R: Gudrun Krebitz), I Fink U Freeky (Africa de Sud, 2012, 3’55”, R: Roger Ballen) și Ninja: Aura tremurătoare a domnişoarei Candace Hilligoss / Miss Candace Hilligoss’ Flickering Halo (Italia, 2011, 13’45”, R: Fabio Scacchioli, Vincenzo Core).

 

Ca în fiecare an, Timishort prezintă și secțiunea Focus, dedicată unei țări și unui regizor. Anul acesta țara invitată este Malta. În cadrul secțiunii Focus Malta, vor fi proiectate șapte scurtmetraje produse în această țară pentru a crea o imagine asupra specificului industriei cinematografice de pe insulă. Regizoarea invitată la această ediție este Marie Lousier. Născută în Franţa în 1972, Marie este o regizoare şi selecţioneră care lucrează în New York. Filmele ei sunt proiectate în mod regulat la prestigioase festivaluri de artă şi film, precum şi în cadrul muzeelor, inclusiv la Tate Modern, P.S. 1, MoMA, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam ș.a.m.d.

 

Timishort 2013 mai prezintă și programul Short matters! al European Film Awards, programul Midnights Shorts al Festivalului de Film Zubroffka din Polonia, precum și o selecție de scurtmetraje ale Festivalui de Film Kratkofil din Bosnia-Herțegovina. De asemenea, ca în fiecare an, festivalul prezintă și o selecție a celor mai recente producții UNATC,  școală invitată anual în cadrul Timishort.

 

Ediția a cincea a Festivalului Internațional Timishort este organizată de Asociația Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Centrului Cultural German Timișoara, al Teatrului Național Timișoara, Van Graph Kfe, Music service Timisoara, Cuib d’Arte, Club SetUp și Rohost.

 

Despre Timishort

Festivalul Internațional de Film Timishort este singurul eveniment de acest gen din România care pune accent pe filmele de artă şi cele de autor, reunind filme în premieră și de debut ale tinerilor regizori din întreaga lume. Timishort reprezintă singurul eveniment cinematografic din zona de Sud-Vest a ţării, reuşind să redeschidă apetitul publicului larg din Timișoara și din zonă pentru manifestări cinematografice de calitate. Festivalul a doborât recordul de intrări înregistrate vreodată în cinematografele din reţeaua de stat în perioada de după Revoluţie.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.