Filarmonica Brașov pregătește evenimente pentru cei mici cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului!

0

Săptămâna aceasta, Filarmonica Brașov pregătește o serie de evenimente speciale dedicate  copiilor, marcând astfel începutul unei luni bogate în spectacole muzicale.

Concert Simfonic de Ziua Internațională a Copilului – 30 mai

Pe data de 30 mai, va avea loc tradiționalul Concert Simfonic de Ziua Internațională a Copilului, sub bagheta dirijorului invitat Paul Hoskins din Londra. Concertul va aduce pe scenă 10 copii talentați de la Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” și 3 copii invitați din Marea Britanie de la Purcell School. Tinerii muzicieni vor interpreta piese de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Piotr Ilici Ceaikovski, Antonio Vivaldi și mulți alții, la instrumente diverse precum: vioara, pianul, oboiul și marimba.

Carnavalul Animalelor la Grădina Zoologică – 1 iunie

Sâmbătă, 1 iunie, copiii sunt invitați alături de părinți și bunici la Grădina Zoologică din Brașov pentru două reprezentații ale „Carnavalului Animalelor” de Camille Saint-Saëns, care vor avea loc la orele 11 și 12. Povestitorul acestui spectacol va fi violoncelista Alexandra Enache. De asemenea, mai mulți artiști instrumentiști se vor afla la Cetățuie, unde vor prezenta diverse instrumente muzicale copiilor, oferindu-le astfel o experiență interactivă și educativă.

Orășelul Copiilor în Parcul Titulescu – 2 iunie

Pe 2 iunie, Filarmonica Brașov va participa în Parcul Titulescu la evenimentul „Orășelul Copiilor”, organizat de Federația AMiCUS. Acest eveniment oferă o oportunitate deosebită pentru cei mici de a descoperi muzica clasică și instrumentele muzicale.

După aceste evenimente pentru copii, pe 4 iunie, melomanii din Brașov sunt invitați la un recital deosebit cu Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov®, un eveniment care promite să încânte publicul cu interpretări rafinate și pline de emoție.

Apoi, pe 6 iunie, Filarmonica Brașov va prezenta Simfonia Fantastică de Hector Berlioz, o capodoperă a muzicii clasice. Acest concert, care se va desfășura sub bagheta maestrului Cristian Oroșanu, este așteptat cu nerăbdare de toți iubitorii de muzică din oraș, promițând o seară de neuitat.

Pe 7 iunie, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac și Centrul Cultural Apollonia, Filarmonica Brașov va găzdui evenimentul Tango Nuevo. Paula Barembuem și Trio Infernal vor aduce pe scenă ritmurile pasionale de tango și jazz, pregătind publicul pentru ediția 2024 a Brașov Jazz & Blues Festival. Acest eveniment este ideal pentru cei care doresc să se bucure de o seară vibrantă și plină de energie.

Luni, 10 iunie, în sala muzicii de cameră va avea loc un recital cu Magdalena Suciu (vioara I), Andrei Radu (vioara a II-a), Adrian Vasile (violă), Alexandru Brișcaru (violă),
Anna Mamalyzhenko (violoncel) și Ionel Suciu (clarinet).

Stagiunea cu numărul 146 a Filarmonicii Brașov se va încheia pe 13 iunie cu un concert simfonic extraordinar, sub bagheta dirijorului Radu Popa. Orchestra Filarmonicii Brașov va fi acompaniată de violoncelistul Ovidiu Marinescu, oferind un spectacol de înaltă calitate care va marca sfârșitul unei serii impresionante de evenimente muzicale.

După încheierea stagiunii, Filarmonica Brașov va da startul evenimentelor estivale, care se vor desfășura în Piața „Sf. Ioan” și în alte locuri din oraș, aducând muzica mai aproape de comunitate.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov sunt disponibile la casieria Sălii Patria sau online pe site-ul bilet.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.