Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul PLAI, ediția X – a treia zi a festivalului

0

Ateliere, șezători, teatru de păpuși, mult soare și relaxare sub copaci. În ultima zi a festivalului Plai, fiecare colțișor din Muzeul Satului Bănățean a fost împânzit de zâmbete și voie bună.

Activitățile, care au început la prânz, au adunat o mulțime de curioși pe aleile Muzeului Satului Bănățean. Cu această ocazie, participanții au avut ocazia să învețe lucruri noi: unii, la o șezătoare, au brodat, alții au realizat cărămizi, au confecționat bijuterii, lumânări sau au compus poezii. Câte ceva pentru fiecare.
Casa Filmelor a pregătit, din nou, trei proiecții de excepție, printre care s-a numărat și câtigătoarea Trofeului Ceau, Cinema!, ”The Mighty Angel” (2014). Și Scena Antagon a fost foarte apreciată de public, pentru spectacolul timișorenilor de la AȘA triO, ”Uord”.

Argatu a dat și în seara a treia startul concertelor Plai, iar spectatorii nu au ratat momentul și au făcut încălzirea pentru artiștii surpriză. Primii pe scenă au fost cei de la Bratsch, trupă aflată pe scena muzicală de peste 40 de ani. Experiența lor și-a spus cuvântul și la PLAI, ”nomazii muzicali”, așa cum deseori le place să se descrie, au umplut de energie publicul, cu ritmurile lor gipsy jazz, klezmer și folk. Concertul a făcut parte din turneul de retragere al trupei.

Cap de afiș în ultima seară a Festivalului PLAI, dar și cei care au încheiat ediția X, au fost Amadou&Mariam, care au adus ritmurile tradiționale din Mali pe scena din Timișoara. Binecunoscutul cuplu i-a cucerit și emoționat, deopotrivă, pe spectatori, care au cântat din toată inima alături de cei doi. Artiști cu adevărat speciali, Amadou&Mariam s-au cunoscut la Institutul pentru Tineri Orbi din Mali, s-au căsătorit în 1983, iar de atunci cântă numai împreună, împărtășind cu publicul dragostea lor.

Odată cu încheierea celei de-a zecea ediții PLAI Festival, cofondatorii și voluntarii Andreea Iager Tako și
Norbert Tako transmit gândurile lor publicului, voluntarilor și partenerilor:

„Mulțumim foarte mult pentru cea mai frumoasă ediție de PLAI! În toți acești ani am învățat și crescut cu voi și suntem extrem de recunoscatori pentru toate experiențele, provocările, lacrimile și zâmbetele, tot ce înseamnă să oferi necondiționat și să ai atâția oameni diferiți în jurul tău care simt la fel. Am primit și cel mai frumos cadou de la public: prezența! ‎A fost PLAIul pe care l-am visat.

Nu ne puteam imagina o retragere mai frumoasă de la coordonarea festivalului PLAI. Au fost 10 ediții pe care nu le vom uita niciodată!

În 2006 când am creat festivalul nu am avut niciun obiectiv privind longevitatea. Am dorit doar să creăm un eveniment relevant pentru Timișoara. Sperăm că am atins acest obiectiv și mulțumim tuturor celor care au crezut și au sprijinit visul nostru!

Vom rămâne în continuare voluntari activi în cadrul PLAI și vom oferi orice sprijin necesar cerut de echipa frumoasa PLAI, dacă vor decide continuarea acestui proiect sau dezvoltarea altora.

Vă îmbrățisam,
Țuca și Tako”

Întreaga ediție PLAI X – 2015 a adus la Muzeul Satului Bănățean aproximativ 11.500 de oameni, de la deschiderea porților până duminică seara, după încheierea concertelor de la scena de muzică.
Detalii:www.plai.ro,http://www.facebook.com/PLAIFestival, www.twitter.com/PLAIFestival
FLVN0034

FLVN0054

FLVN0065

FLVN0066

FLVN0075

Festivalul PLAI 2015 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: Grolsch, Raiffeisen Bank, Continental, Accenture, Draxlmaier, Kathrein, Aqua Carpatica, Institutul Francez Timișoara, Digi Mobil, Elba, Sar Security

PLAI, foarte pe scurt:
– cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari.
– primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards.
-câștigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din Romania; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering și Angela Merkel)
– câștigator al premiului 1 al Galei Societății Civile 2009 la secțiunea Artă și Cultura.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.