Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la Festivalul PLAI, ediția a XI-a?

0

În cea de-a treia zi, festivalul PLAI și-a deschis porțile la ora 12:00 pentru participanții bine dispuși, de toate vârstele. Seara, peste 2500 de oameni, uniți de pasiunea pentru muzică bună, s-au bucurat împreună de atmosfera magică de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Workshop-urile de sculptură în lemn, atelierul de reparat și customizat biciclete sau atelierul de ceramică au strâns mulți curioși care au învățat multe lucruri noi, încă de la prânz și până la lăsarea întunericului.

logo plaiScena Antagon și-a încântat publicul cu spectacolul celor de la Asphalt Theater. Cântările, jongleriile și comunicarea „analogică” a actorilor au stârnit imaginația publicului, printr-un spectacol vibrant și plin de viață. Voie bună, multe râsete și chiar o cerere în căsătorie au făcut deliciul celor prezenți la spectacol.

Ceau, Casa Filmelor a găzduit în ultima zi scurtmetraje realizate de regizori din Arad, dar și din Timișoara, din selecția Timishort 2015. De asemenea, la Casa Filmelor a rulat Vinovat pentru libertare, regizat de Mihai Stanciu Pieptiş și Patrick Brăila.

Programul scenei World Music a început la ora 19:00, cu rezidenții acestui an, Fantome. Publicul s-a bucurat de atmosfera vibrantă creată de aceștia cu ajutorul instrumentelor electronice, dar și a vocilor care vin din timpuri trecute. A urmat duoul din Catalonia, Marinah y Chicuelo. Aceștia au încântat publicul cu stilul rumba, dar, ca de fiecare dată, au introdus ritmurile de flamenco în piesele lor. Fosta solistă a trupei Ojos de Brujo, Marinah a pătruns în inima publicului, stârnind emoții puternice. Publicul s-a bucurat de clipe de neuitat alături de artiștii de pe scenă.

A închis festivalul mult așteptata trupă britanică Oi Va Voi, ai cărei membri au fost foarte impresionați de publicul timișorean. Câștigători a două premii BBC Radio2 cu albumul „Laughter Through Tears”, au adus pe scena World Music influențe evreiești și est europene într-o combinație unică și au produs o experiență muzicală inedită.

„Chiar dacă anul acesta n-am avut o colaborare foarte reușită cu managementul Muzeului Satului Bănățean, publicul festivalului – atât de deschis în a descoperi muzică nouă și spectacole speciale – a fost la înălțime. Doresc să le mulțumesc participanților, atât în numele meu cât și al întregii echipe de voluntari, pentru încrederea pe care ne-au arătat-o și în acest an petrecând un week-end prelungit alături de noi.”, spune Deea Rădulescu, coordonator PLAI Festival.

Cea de-a XI-a ediție a festivalului PLAI de la Timișoara a, adus în cele trei zile de festival (și în ziua evenimentului Special realizat împreună cu Raiffeisen Bank – Concertul Joss Stone), participanți care au dorit să guste din spiritul PLAI și să se lase purtați de momentele pregătite de organizatori. De la ateliere, concerte, filme, after-party-uri și până la spectacole de teatru și dans, fiecare dintre cei ce au trecut pragul Muzeului Satului Bănățean în cele patru zile a luat cu el o bucată pe care s-o păstreze în suflet până la următoarea ediție..

Festivalul PLAI 2016 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: Grolsch, Continental, Dräxlmaier şi Kathrein

Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Institutul Francez, Ambasada Spaniei în România

Partener de mobilitate: Autonom Rent-A-Car

PLAI, foarte pe scurt:

  • cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari
  • primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards şi finalist în 3 ani
  • câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)
  • câştigător al premiului 1 al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură
  • proiect special produs de PLAI în 8 septembrie: concert Joss Stone
  • 3 zile de festival, 9 –11 septembrie
  • 6 concerte de world music, jazz şi fusion, 3 trupe de teatru-dans
  • 45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi
  • 100% voluntariat

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.