Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Enescu și tehnologii noi pentru cultură reprezintă România la Lu.Be.C 2012 in Italia

0

Participare românească la eveniment de referință pentru promovarea culturală 

FESTIVALUL ENESCU ȘI TEHNOLOGII NOI PENTRU CULTURĂ  REPREZINTĂ ROMÂNIA LA LU.BE.C 2012, ITALIA 

România va fi țara invitatăla Lu.Be.C. 2012, eveniment de referință în domeniul promovării patrimoniului cultural și al inovației tehnologice pentru cultură și marketing teritorial, care are locla Lucca, în Italia, în perioada 18-20 octombrie, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Italiene. Participarea la acest eveniment are loc în cadrul unui parteneriat realizat de OMA VISION, firmă de consultanță strategică în comunicare, și PROMO PA Fondazione, organizatorul  manifestării.

România va fi reprezentată prin Festivalul și Concursul Internațional George Enescu, compania ReadForward, specializată în soluții tehnologice pentru sectorul cultural, agenția Eroii de Joi specializată în branding pentru proiecte culturale și educaționale, precum și de OMA VISION, în calitate de partener internațional al evenimentului.

Spațiul dedicat României va arăta cum a evoluat Festivalul Enescu de la un eveniment de muzică clasică, creat în 1958 în memoria marelui compozitor român al cărui nume îl poartă, la un brand cultural de țară. De asemenea, vor fi prezentate în premieră informații despre ediția a XXI-a a festivalului, care va avea loc în septembrie 2013, precum și aplicații tehnologice pentru produse culturale.

“Am gândit participarea la această manifestare pentru a demonstra că România are atât bunuri culturale de valoare internațională, cât și experți în tehnologii novatoare, branding și comunicare care pot să le promoveze creativ. România va fi prezentatăla Lu.Be.C. de unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale ale sale – Festivalul și Concursul Internațional George Enescu –  și de companii tinere din tehnologie și comunicare, care au contribuit la transformarea acestuia într-un brand cultural de țară. Este așadar un mix între tradiție și modernitate care arată evoluția unui bun cultural datorită mijloacelor moderne de comunicare. Pe de altă parte, calitatea de partener internațional al LU.BE.C 2012 confirmă experiența OMA VISION în proiecte de promovare culturală”, declară Oana Marinescu, Managing Director al OMA VISION.

 

LU.BE.C. 2012

Întâlnirea internațională Lu.Be.C. 2012 va consta în dezbateri, seminarii, ateliere și prezentări ce vor propune strategii de intervenție și axe de colaborare cu scopul de a stimula dialogul și schimbul de idei pe teme legate de patrimoniul cultural, tehnologie și turism.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc Lu.Be.C. Digital Technology, expoziție dedicată inovației digitale și tehnologice aplicate patrimoniului cultural și marketingului teritorial. Datorită acestei expoziții, Lu.Be.C. a devenit o platformă importantă de interacțiune pentru companii și instituții care doresc să cunoască noi potențiali parteneri, să prezinte idei noi și proiecte deja implementate.

Pe lângă Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Italiene, Lu.Be.C. are patronajul Ministerului pentru Patrimoniu și Activități Culturale, Ministerului pentru Dezvoltarea Economică, Ministerului Educației, Universității și Cercetării, Ministerului Afacerilor Externe, precum și sprijinul Regiunii Toscana. China, Finlanda și Franța au fost țările invitate la edițiile precedente ale evenimentului în 2009, 2010 și respectiv 2011. Detalii suplimentare sunt pe: www.lubec.it.

 

 

Festivalul și Concursul Internațional George Enescu

Eveniment cultural de importanță internațională, Festivalul și Concursul Internațional George Enescu va împlini anul viitor 55 de ani de la prima ediție și zece ediții post-Revoluție. Organizat la fiecare doi ani în luna septembrie, pe o perioadă de două-trei săptămâni, festivalul include concerte simfonice și de cameră, recitaluri, spectacole de operă și balet – susținute de artiști și muzicieni de prestigiu, de talie internațională. Festivalul este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României de către Ministerul Culturii și este organizat de ARTEXIM. Directorul artistic al Festivalului este Ioan Holender, fost director al Wiener Staatsoper. În 1995 Președintele Onorific al Festivalului a fost Lord Yehudi Menuhin, fost elev și prieten al compozitorului român în cinstea căruia a fost fondat Festivalul și Concursul Internațional George Enescu. Pentru mai multe detalii: www.festivalenescu.ro/

 

Read Forward – start-up românesc specializat în soluții tehnologice pentru sectorul cultural, dezvoltă în principal aplicații legate de domeniul cărții (cărți interactive pentru copii, teatru, jurnale) și aplicații de mobil pentru evenimente culturale. În 2011, Read Forward a creat aplicația oficială a Festivalului  George Enescu, ce va fi actualizată pentru ediția din 2013 a evenimentului. Aplicația interactivă pentru copii “În țara lui Dovlecel” de Irina Nicolae, cu ilustrații de Iulian Pena, a ajuns nr 1 în Apple Store România la mai puțin de 5 ore de la publicare. Aplicația a fost tradusă deja în limbile engleză și chineză. Read Forward a construit de asemenea o aplicație pentru tablete de reconstruire a unei piese de teatru și lucrează în prezent la o nouă aplicație de povești pentru copii, numită „Mi-Runa”. Pentru mai multe detalii: http://readfwd.com/

 

Eroii de Joi – agenție de branding specializată în proiecte culturale și educaționale. Eroii de Joi au colaborat la rebrandingul Festivalului George Enescu în 2011 și continuă colaborarea cu prestigiosul festival în 2013.

 

OMA VISION, partener internațional al Lu.Be.C. 2012, a intermediat participarea României ca țară invitată la evenimentul internațional de la Lucca, Italia.  OMA VISION este o firmă de consultanță în comunicare strategică, ce dezvoltă proiecte cu viziune și ajută lideri și organizații să transforme în realitate idei îndrăznețe.  Bazându-se pe o combinație unică de experiență în comunicare și public affairs la cel mai înalt nivel, OMA VISION oferă clienților săi servicii de planificare strategică, management și comunicare de proiecte, campanii și evenimente; analize aprofundate despre România, care să sprijine luarea deciziilor; traininguri de comunicare. Pentru mai multe detalii: www.omavision.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.