Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul de film rusesc Kino+ ajunge la Tulcea în perioada 20 – 26 august 2012

0

În luna august, tulcenii au posibilitatea de a viziona pe marele ecran filme ruseşti de excepţie, în cadrul Festivalului Kino+.

 

Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a patra etapă a celei mai prestigioase manifestări cineculturale din spațiul românesc și, timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate, în regia mai multor generații de regizori ruși, traduse de studenții Universității din București. Proiecția filmelor este programată să se desfășoare după cum urmează, începând cu orele 21.00:

  • Luni – 20 august – ULTIMUL CANTON (2010) – regizor Aleksei Ucitel’, Irina Gorlova
  • Marți – 21 august – GAMBITUL TURCESC (2005), regizor Djanik Faiziev
  • Miercuri – 22 augus – POVESTEA COSMOSULUI MEU [ROMADESUS] (2009), regizor Iana Poliaruş
  • Joi – 23 august – BUNICA TOSIA  (2003), regizor Lidia Bobrova
  • Vineri – 24 august – CREDINŢĂ (2009), regizor Lidia Bobrova
  • Sâmbătă – 25 august – GEORG (2008), regizor Peeter Simm
  • Duminică – 26 august – EFECT DE SERĂ (2005), regizor Valeri Ahadov

 

Accesul este gratuit

 

Festivalul național de film rusesc Kino+ vine să acopere golul creat în urma absenței din sălile românești a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradițională a școlii de film rusesc, altele – dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitați să evadeze din cotidian în compania unor eroi animați de cele mai profunde sentimente umane. Această manifestare de natură educativ-culturală este cel mare mare eveniment din România de o asemenea factură de după 1989 ce include și un program extracurricular dedicat studenţilor de la Universitatea din Bucureşti.

Informații suplimentare se pot găsi pe pagina web dedicată evenimentului kino-plus.ro

Sursa aici

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.