Festivalul de Comunicare Nonviolentă, un festival pentru îmbunătățirea modurilor de relaționare

0

A patra ediție a Festivalului de Comunicare Nonviolentă va avea loc online în weekendul 09-11 februarie 2024 și se va desfășura sub tema “Cum cultivăm relațiile care contează”.

Festivalul de Comunicare Nonviolentă este festivalul anual al Asociației pentru Comunicare Nonviolentă din România, festival ce se ține anual în luna februarie pe o platformă online dedicată. În fiecare an sunt alte ateliere și adesea și alți traineri, astfel configurația de traineri și ateliere nu se repetă, fiecare festival fiind unic. 

Festivalul de anul acesta reunește 28 traineri și facilitatori experimentați din 7 țări (Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Olanda, India, Republica Moldova și România). Este o ocazie de a lucra cu traineri certificați de Centrul pentru Comunicare Nonviolentă (CNVC) sau aflați în proces de certificare internațional, cărora li se alătură numeroși facilitatori cu expertiză în diverse domenii. 

30 de ateliere pe diverse teme legate de relații

Cei 28 traineri și facilitatori își propun ca în acest weekend să aducă filozofia și principiile Comunicării nonviolente mai aproape de publicul român oferind 30 de ateliere, în cadrul cărora participanții vori avea experiențe relevante de învățare, pe 7 tematici mari: ce este Comunicarea Nonviolentă, cum îmbunătățești relația cu adolescentul sau copilul tău, cum se aplică CNV în școli și grădinițe, cum îmbunătățești relația de cuplu, cum gestionezi sănătos emoțiile dificile, cum să ai o relație armonioasă cu sine, cum să te exprimi clar și eficient.

Vor fi trei zile de ateliere cu conectare, învățare și inspirație, în care vom explora împreună cum să avem grijă de relațiile care contează, cum să trecem prin momentele dificile și cum să ne bucurăm de conexiuni autentice. Participanții vor avea informații și instrumente pe care le pot folosi în diverse relații, mai ales în momentele mai tensionate sau mai grele, când au impresia că relațiile lor sunt ca un carusel sau un roller coaster. De asemenea, vor putea să pună întrebări și să aducă situații reale din viața lor, astfel încât să înțeleagă cum se pot pune aceste instrumente în practică.

Concret, cele 30 de ateliere sunt pregătite pentru cei ce își doresc să îmbunătățească modurile de relaționare, participarea la festival putând aduce mai multă compasiune pentru sine, înțelegere și ușurință în relațiile importante. 

Cafeneaua virtuală

Imaginează-ți un festival fizic, în care există un loc central de întâlnire, unde poți să ai o conversație la o cafea sau ceai și să discuți un anumit subiect cu alte persoane. Aceasta este Cafeneaua … Virtuală. Ea este un spațiu online deschis, în care poate să intre oricine dorește dintre participanții înscriși, să întâlnească alți participanți și chiar să practice cele învățate în cadrul atelierelor. Atelierele durează 90 de minute, iar atunci când timpul alocat nu este suficient, iar trainerii sunt disponibili să continue sesiunea, cafeneaua virtuală va fi folosită și pentru a continua atelierele. Acest lucru se va putea face într-un break-out room separat de restul grupului.

Așadar, se poate participa la festival din orice colț al României și al lumii deoarece festivalul va avea loc online pe o platformă dedicată. Înscrierile la festival se fac la acest link  https://www.cnvromania.ro/festival/ 

Fie că n-ai auzit până acum de Comunicare Nonviolentă sau, dimpotrivă, ai ani de studiu și practică, vei găsi o multitudine de subiecte și experiențe care îți vor îmbogăți viața.

La închiderea festivalului, toți participanții vor fi înscriși la o tombolă, unde pot câștiga cărți și ebook-uri de parenting, de mediere de conflicte, locuri gratuite la cursuri și evenimente, precum și sesiuni 1 la 1 cu specialiști.

Despre Comunicarea Nonviolentă (CNV)

Comunicarea Nonviolentă este o abordare dezvoltată de psihologul dr. american Marshall Rosenberg, abordare centrată pe principiile nonviolenței, având la bază un limbaj al emoțiilor și nevoilor, care apropie oamenii. 

Scopul atelierelor din cadrul festivalului este de a promova Comunicarea Nonviolentă, ca o alternativă la modurile de comunicare care nu ne ajută în momentele tensionate și de a arăta potențialul acestei metode de a debloca tensiuni și conflicte, aducând mai multă înțelegere, profunzime și autenticitate în relații. 

Despre Asociația pentru Comunicare Nonviolentă

Din 2007, Asociaţia pentru Comunicare Nonviolentă (ACNV) și-a propus ca misiune promovarea Comunicării Nonviolente în societate, sprijinirea celor care învață, practică și răspândesc Comunicarea Nonviolentă în România, precum și crearea unui sistem de promovare a păcii și de rezolvare pașnică a conflictelor. Este o organizație care funcționează conform principiilor Comunicării Nonviolente, fiind conectată la o rețea globală a trainerilor CNV prin Center for Nonviolent Communication.www.cnvromania.ro 

Eveniment pe Facebook https://www.facebook.com/events/994553164972123 

PROGRAMUL FESTIVALULUI

VINERI, 09 FEBRUARIE 2024

12.00 – 13.00 – Sesiune de deschidere

13.00 -15.00  2 sesiuni în paralel

Needs-Based Decision-Making cu Robyn Marie:

Motive ce construiesc relații cu Andrei Didenco:

15.00 -17.00- 3 sesiuni în paralel

Lacramioara Ocunschi: Celebrând viața – Introducere în CNV

Adriana Ceascai și Andreea Ștefan: Ora de CNV- CNV pentru educatori si profesori

Simona Marinică: Furie și Empatie: Cum să înveți din intensitatea emoțiilor tale

17.00-18.00 – pauză

18.00 – 20.00 – (3 sesiuni în paralel)

Alexandru Moldovan Provocarile onestității

Octavian Istrate: Cum să te ferești de oboseala cronică și de burnout

Mira Loghin: Mâncatul emoțional. Cum să-l oprești fără să te rănești

SÂMBĂTĂ, 10 FEBRUARIE 2024

09.30 – 10.00 – CNV de dimineață

10:00 – 12:00 3 sesiuni în paralel

Oana Răgălie: Alegeri conștiente

Mira Loghin: Părinte conștient pentru copilul meu interior

Monica Reu & Ian Peatey: Extraordinary Intimate Relationships:From criticism to requests

12:00 -13:00 pauză

13.00 -15.00  3 sesiuni în paralel

Frank Gaschler: Mr. Rosenberg and the coffee cup

Manuela Murariu: Comunitatea școlii și Comunicarea Nonviolentă

Mihaela Damian: Visul Girafei- CNV in gradinite si scoli

15.00 -17.00- 3 sesiuni în paralel

Octavian Istrate: Cum să stabilești granițe sănătoase cu ajutorul CNV

Daniela Doru: „Rămâi lângă mine” – comunicarea nonviolentă cu adolescenții

Ștefana Forgaciu: Vinovăția: povară sau ocazie de împăcare cu sine?

17.00-18.00 – pauză

18.00 – 20.00 – (3 sesiuni în paralel)

Roxy Manning: Ask Roxy Anything!

Luiza Stefan: Cerințe/pretenții/așteptări

Alexandra Jarda: Conectarea cu copiii prin iubire și respect

DUMINICĂ, 11 FEBRUARIE 2024

09.30 – 10.00 – CNV de dimineață

10:00 – 12:00 2 sesiuni în paralel

Reena Ginwala: Responding to a Hard to Hear Message

Octavia Adriana Udrescu: Auto-empatia de urgenta

12:00 -13:00 pauză

13.00 -15.00  3 sesiuni în paralel

Oana Răgălie: Furia, dușman sau oportunitate

Adriana Ceascai și Ștefana Forgaciu „Tu ceri ceea ce vrei? Arta exprimării prin CNV.”

Maria Stoica Rușinea noastră cea de toate zilele

15.00 -17.00- 2 sesiuni în paralel

Ian Peatey and Dionne Verbeet: Navigating Life’s Changes

Balázs Daradics (Balu): Empathy in Shadow work

17.00-18.00 – pauză

18.00 – 20.00 – (3 sesiuni în paralel)

Luiza Stefan: CNV în cabinetul de psihoterapie

Anca Zlăvog: Limite sănătoase în relația părinte-copil

Decebal Popescu: Aprecierea și recunoștința

20:00 Sesiunea de închidere & tombolă

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.