Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

F-SIDES Cineclub și One World România lansează o cercetare despre percepția românilor asupra feminismului

0

De ce ne este frică să discutăm despre feminism? De la această întrebare a pornit studiul pe care Cineclub F-SIDES împreună cu festivalul One World Romania îl lansează luna aceasta. Cercetarea caută să identifice punctele de tensiune când vine vorba de feminism, de ce o parte din public se ferește de asocierea cu termenul și care sunt principalii factori care stau la baza reticenței față de acesta. Call-ul a fost deschis în cadrul One World România, a cărei ediție recentă s-a concentrat pe egalitatea de gen, iar rezultatele vor fi anunțate la începutul toamnei. Inițiatorii își propun să țină chestionarul deschis până la jumătatea lunii iulie, pentru a oferi ocazia unui public cât mai numeros să răspundă la întrebări.

“Feminismul e un cuvânt care pentru fiecare vine la pachet cu alte idei, emoții, anecdote, și cu o doză bună de backfire effect, de orice parte a baricadei ne-am situa. Pe unele persoane le amenință acest cuvânt, pe altele le amenință fix absența lui, iar între ele sunt probabil o mulțime de poziționări în zone gri. Inclusiv în interiorul mișcării feministe, lucrurile pe care trebuie să le înglobeze acest termen variază. Deci indiferent de unde te poziționezi, vrem să înțelegem mai bine: de ce sunt atâtea emoții în jurul cuvântului”, precizează Alexandra Lulache, cofondatoare F-SIDES.

Completarea chestionarului durează 5-10 minute, fiind vorba despre 18 întrebări, majoritatea deschise. Răspunsurile vor fi anonime și vor fi folosite pentru întocmirea unui raport și prezentări despre valențele și punctele de tensiune ale cuvântului feminism în România anului 2021.

Chestionarul poate fi completat accesând acest link: http://bit.ly/FSIDESxOWR

Despre F-SIDES

F-SIDES este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei și modurilor alternative de a privi și reprezenta feminități în cinematografie și societate. Cea de-a doua ediție se va desfășura timp de 5 luni, în perioada iunie-octombrie, și include câte două proiecții de film pe lună, dezbateri cu invitați speciali și un newsletter lunar. Programul complet pe www.f-sides.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.