Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziție de afișe la TypopassageTimișoara 2018

0

THE TOLERANCE TRAVELING POSTER SHOW

O impresionantă colecție de afișe despre toleranță, semnate de artiști si designeri consacrați din toată lumea, într-o expoziție găzduită de cinci spații neconvenționale din Timișoara, la Typopassage Timișoara 2018.

Proiectul „Tolerance” a fost inițiat de designerul grafic și ilustratorul newyorkez Mirko Ilić în 2017. Designeri, artiști și ilustratori reputați din peste patruzeci de țări au fost invitați să exprime vizual înțelegerea toleranței în limba maternă. Aflată în permanentă expansiune, colecția face deja înconjurul lumii, fiind expusă recent la sediul central Facebook, în cadrul unor festivaluri de design din Statele Unite, Austria și Olanda, la Design Museum Londra, la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb, în Africa de Sud, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Ucraina. Afișele sunt expuse de fiecare dată în spații publice și nu în galerii de artă, deoarece, dincolo de prezentarea lucrărilor, scopul este acela de a reuni și de a conecta vizitatorii.

La Timișoara va fi expusă cea mai numeroasă selecție de afișe de până acum. Peste nouăzeci de lucrări vor fi găzduite în cinci spații nevonvenționale, special amenajate: TypeYard U5 & TypoAtelier (Piața Unirii 5), Typopassage (Pasaj Pod Mitropolit Andrei Șaguna), TypoLejer (Str. Laszlo Szekelyi 1), TypoCafe (Str. Eugeniu de Savoya 5).

Printre autorii afișelor se numără Milton Glaser (SUA), Jianping He (China), Fons Hickmann (Germania), Istvàn Orosz (Ungaria), Michel Bouvet (Franța), Yuko Shimizu (Japonia), Paula Scher (SUA), Peter Bankov (Rusia/Cehia), Niklaus Troxler (Elveția), Marian Bantjes (Canada), Pekka Loiri (Finlanda), Saki Mafundikwa (Zimbabwe), Garth Walker (Africa de Sud), Jessica Hische (SUA), Chago Garcia (Republica Dominicană), Grafprom Studio (Ukraina), Bob Gill (USA), George Tscherny (SUA), Mehmet Ali Türkmen (Turcia), Ed Fella (SUA), Jose Munoz (Argentina), Marshall Arisman (SUA), Italo Lupi (Italia), Harry Pearce (Marea Britanie).

Adoptarea toleranței este esențială pentru omenire. Este sigurul antidot al competitivității ce ne caracterizează specia. În acest moment al istoriei, există o anumită reținere față de sensul acestui cuvânt. Ceea ce ne-am dori noi să însemne cu adevărat este acceptare și generozitate.” – Milton Glaser (designer grafic, autorul logo-ului I<3NY si primul designer decorat cu National Medal of the Arts)

Vernisajul va avea loc vineri, 5 octombrie, de la ora 21:00, la TypeYard (Piața Unirii nr. 5), în prezența curatorului Mirko Ilić, iar expoziția va putea fi vizitată în perioada 5 Octombrie – 5 Noiembrie 2018.

Sâmbătă, 6 octombrie, Mirko Ilić va susține o conferință în cadrul căreia va prezenta activitatea sa de designer și ilustrator preocupat de teme sociale și politice, începând cu anii ‘80 în fosta Iugoslavie, și până în prezent, ca lider al studioului de design grafic Mirco Ilić Corp. din New York.

Program:

VERNISAJ The Tolerance Traveling Poster Show

Curator: Mirko Ilić (SVA NY, Mirko Ilić Corp., New York)

vineri, 5 octombrie, ora 21:00 la TypeYard U5 (Piața Unirii nr. 5)

Live performance by Obiect și opening party by Mr. H

Eveniment inclus în Noaptea Albă a Galeriilor 2018.

CONFERINȚĂ ”Mirko Ilić: From Yugoslavia to USA”

Conferențiar: Mirko Ilić

sâmbătă, 6 octombrie, ora 16:00 la TypoAtelier U5 (Piața Unirii nr. 5)

Duminică, 7 octombrie, de la ora 16.00, la TypoAtelier (Piața Unirii 5), Typopassage găzduiește „The Design of Dissent” (expoziție de afișe + lansare de carte + conferință Mirko Ilić), pre-evenimentul proiectului cultural MAD(e) IN ROMANIA, organizat de Asociația Culturală Contrasens.

____________________

Mirko Ilić este un ilustrator și designer grafic născut în fosta Iugoslavie. Din 1986 trăiește și lucrează la New York, unde predă Ilustrație la cursurile de master ale Școalii de Arte Vizuale din New York și conduce studioul de design grafic Mirko Ilić Corp, specializat în design editorial și identitate vizuală. A fost director artistic al Time Magazine International Edition și al secțiunii Op-Ed de la The New York Times. Lucrările lui au fost selectate în colecțiile muzeelor Smithsonian Institute, MoMA și SFMOMA. Mirko Ilić este co-autor al mai multor cărți, dintre care amintim The Anatomy of Design, Stop Think Go Do, Lettering Large, Presenting Shakespeare și Head to Toe: The Nude in Graphic Design împreună cu Steven Heller și The Design of Dissent alături de Milton Glaser.

Typopassage Timișoara este o rețea de micro-muzee în spații neconvenționale, dedicate designului grafic și artei tipografice. A fost lansat în 2011 la Timișoara, ca prima extensie internațională a Typopassage Viena. Expozițiile, conferințele și atelierele TypopassageTM propun un dialog între scena autohtonă de design grafic și nume consacrate la nivel internațional, urmărind promovarea valențelor culturale ale designului grafic.

Mai multe informații la: Typopassage.ro ,  Facebook: facebook.com/typopassagetm , Instagram: @typopassagetm

____________________

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Parteneri TypopassageTM 2018: Denise Benmosche, Mirko Ilic Corp., Azero.ro, Synopsis:, D’arc, Auăleu, Scârț, Mokum, Psihodrom, Electronic Resistance, U-Man, Made in TM, Asociația Culturală Contrasens.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.