Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția World Press Photo 2018 ajunge în Timișoara în perioada 31 mai – 24 iunie

0

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, va putea fi vizitată în Timișoara în perioada 31 mai – 24 iunie 2018 la Muzeul de Artă. Vernisajul va avea loc pe data de 30 mai, la ora 18.

Evenimentul de la Timișoara este organizat de Fundația EIDOS  în parteneriat cu Fundatia HAȚEGAN și Muzeul de Artă, Consiliul Județean, Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest. Aceasta ace parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume. Timp de un an expoziția ajunge să fie montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, după București, expoziția este deschisă publicului în Timișoara (31 mai – 24 iunie) și, în premieră, Cluj-Napoca ( 29 iunie – 22 iulie).

„Credem că educația vizuală este extrem de importantă într-o lume a știrilor false și a surselor îndoielnice de informație, de aceea încercăm din 2009 să aducem expoziția World Press Photo în fața unui public cât mai numeros în România. Ne bucurăm să fim pentru al doilea an consecutiv în Timișoara” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentantat World Press Photo în România.

După succesul primei ediții a World Press Photo la Timișoara ne bucurăm că și în acest an avem posibilitatea de a aduce această expoziție internațională la Timișoara. Credem că publicul timișorean dorește și apreciază astfel de evenimente culturale cu valențe internaționale. De asemenea, în considerarea titlului de Capitală Culturală Europeană, noi credem că este necesar să punem din timp Timișoara pe harta lumii, integrând-o în circuite internaționale, cu renume și notorietate, pregătind astfel terenul pentru un an 2021 când vom putea cu toții culege roadele. Îi așteptăm și în acest an pe timișoreni în număr cât mai mare să treacă pragul expoziției.”.” declară Ioana Hațegan, Președinte Fundației Hațegan.   

În 2018, competiția a ajuns la ediția numărul 61 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 42 de fotografi din 22 de țări.

Mai multe detalii despre lista evenimentelor puteți găsi pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/events/1032762853531060/

Despre WPP

Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

Despre Fundația Eidos

Fundaţia Eidos a fost înfiinţată în 2009 de artistul Cristian Movilă, pentru a declanșa potenţialul comunităţilor creative din România, prin promovarea exprimării artistice proaspete. Fundația își propune să inspire şi să susțină inițiativele artistice contemporane românești, contribuind astfel la dezvoltarea societăţii. Proiectele Fundației Eidos încurajează creativitatea, având încredere în rolul de pionierat al artiştilor români – acela de a păstra proaspătă expresia artei ca instrument de exprimare personală şi schimbare socială.

Despre Fundația Hațegan

Obiectivul principal al Fundației Hațegan este modelarea și sprijinirea comunităților din Timișoara și din regiune, prin intermediul a patru programe: comunitate, educație, familie și wellbeing & work-life balance.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.