Evenimente în Luna Istoriei LGBTQ

0

Identity. Education, organizaţie neguvernamentală care se ocupă cu promovarea şi apărarea drepturilor omului, lansează o serie de evenimente culturale şi artistice cu ocazia primei ediţii locale a Lunii Istoriei LGBTQ/LGBTQ History Month, în perioada 22 – 25 octombrie.

Octombrie a fost desemnată Luna Istoriei LGBTQ în România, şi ca răspuns la eşecul referendumului organizat în 2018. Identity.Education deschide seria evenimentelor pe 22 octombrie, la ora 19 la FITT cu piesa de teatru “Rândul 3, aproape de margine”, a trupei Reactor de Creaţie si Experiement din Cluj; spectacolul imaginează o serie de povești personale ale membrilor comunității gay din România, pe parcursul a o sută de ani. În 24 octombrie Timişoara Tour Guide îi aşteaptă pe curioşi la Turul Istoric Queer, un tur istoric al oraşului plin de poveşti despre persoane gay din istoria Timişoarei şi locuri de întâlnire. Săptămâna se încheie cu o expoziţie care reflectă trecutul zbuciumat al comunităţii gay în Romania, urmată de o discuţie cu Florin Buhuceanu şi Dominic Brezianu despre trecutul comunităţii LGBTQ în România, pe 25 octombrie la Ambasada.

Identity.Education este partener Timișoara2021 în dezvoltarea proiectelor pentru traseul ”Perspective Fluide – Depăşirea vechilor mentalităţi prin puterea culturii”.

Luna Istoriei LGBT la Timişoara este un proiect realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Ambasadei Canadei, Asociaţei Accept şi Asociaţiei MozaiQ.

Mai multe detalii despre evenimente si program:

https://www.facebook.com/identity.education | http://identity.education/ | https://www.instagram.com/identity.education/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.