Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Discutie si prezentare de carte cu Domnica Radulescu la Fundatia Ratiu din Marea Britanie

0

Joi 21 iulie 2011– un eveniment organizat de Fundația Rațiu din Marea Britanie, în cadrul seriei de prezentări și conferințe Culture Power

BLACK SEA TWILIGHT
DISCUŢIE ŞI PREZENTARE DE CARTE CU SCRIITOAREA
DOMNICA RĂDULESCU


Evenimentul este găzduit de Dr. Mike Phillips, romancier, istoric şi curator, consultant pentru diverse organizaţii culturale europene, distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).
Discuția va fi urmat
ă de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. În cadrul evenimentului, autoarea va da autografe și va citi fragmente din roman.

Joi 21 iulie 2011, 19.00-21.00, Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ; Tel. 020 7486 0295, int. 108
e-mail: bookings@romanianculturalcentre.org.uk; Intrarea este liberă, dar anunţarea prezenţei este obligatorie.

“Suntem onorați să organizăm, în parteneriat cu prestigioasa editură Transworld Publishers, lansarea pe piața britanică a romanului Black Sea Twilight al scriitoarei americane de origine română Domnica Rădulescu.

După primul său roman, best seller-ul Train to Trieste (tradus și în limba română ca Trenul de Trieste, publicat de Tritonic), cel de-al doilea roman al Domnicăi Rădulescu continuă să descrie România comunistă de la începutul anilor ’80. Povești de dragoste, drame de familie, viața de zi cu zi într-un regim opresiv, interogatorii, prezența Securității, relațiile cu străinii, fuga, exilul.

Cu ocazia lansării autoarea va veni la Londra și va susține o prezentare specială la Fundația Rațiu, în cadrul programului de conferințe Culture Power, găzduit de scriitorul britanic Mike Phillips, directorul editurii Profusion și un bun cunoscător al literaturii române.”
(Ramona Mitrică, director Fundația Rațiu din Londra)

În cadrul evenimentului, Domnica Rădulescu va dezvălui detalii legate de procesul de creaţie şi de sursele de inspiraţie care au dus la scrierea romanului Black Sea Twilight, o carte care surprinde emoţii puternice, viziuni fantastice şi peisaje pitoreşti. Autoarea va vorbi, de asemenea, despre protagonista romanului, Nora Teodoru – artist vizual la început de drum, o tânără curajoasă şi plină de viaţă.

Domnica Rădulescu s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, cu statutul de refugiat politic, în 1983. Este profesor de literatură franceză şi italiană şi șefa programului de studii feministe de la Universitatea Washington and Lee din Virginia.
Primul ei roman, Trenul de Trieste, a câştigat Premiul Library of Virginia, la categoria Best Fiction (ficţiune). Black Sea Twilight (Crepuscul la Marea Neagră) este cel de-al doilea roman al său.

• BLACK SEA TWILIGHT
de Domnica Rădulescu. Transworld Publishers-Black Swan, iulie 2011 • 432 de pagini • ISBN: 0552774758. Preţ: 7,99 lire strline. Poate fi cumpărat on-line pe Amazon.co.uk și RBooks.co.uk.
Cartea va fi disponibilă şi în seara evenimentului.


// // // // // // // // // // // //

Eveniment organizat de Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc de la Londra: www.ratiufamilyfoundation.com; www.romanianculturalcentre.org.uk

Culture Power este un program iniţiat de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie; propune conferinţe şi dialoguri constructive audienţei invitate. Organizat cu sprijinul Profusion International Creative Consultancy

Notă: imaginea de mai sus © Prin amabilitatea Transworld Publishers.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.