Dezbatere online despre rolul inteligenței artificiale în artă

0

KineDok continuă și în decembrie cu proiecții de filme documentare creative în spații alternative din toată țara. Demersul nostru de a aduce documentarele cât mai aproape de public este completat prin proiecții și discuții online. Pentru luna aceasta am pregătit o dezbatere în jurul unuia dintre subiectele prezentului: inteligența artificială, cu un focus pe rolul acesteia în artă.

Discuția pornește de la documentarul Alb pe alb, care poate fi vizionat online gratuit până pe 12 decembrie, subtitrat în română și engleză.

Dezbaterea „AI in Art”: Artificial Intelligence or Artificial Isolation?” va fi disponibilă pe Facebook-ul KineDok începând cu 11 decembrie, ora 20:00, și va avea loc în limba engleză.

Invitații sunt:
🟡 Viera Čákanyová, regizoarea documentarului „Alb pe alb”
🟡 Petr Salaba, fotograf și regizor de film documentar
🟡 Jana Gombiková, coordonatoare PR KineDok Slovacia, scriitoare și fotografă

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia și România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Înființată în 2009, Asociația One World Romania organizează anual la București singurul festival de film documentar și drepturile omului din țară, One World Romania. Asociația lucrează cu filmul documentar ca vehicul pentru dialog social și politic, ca fereastră spre lume și mediu ce provoacă la reflecție. Prin activitățile sale, asociația sprijină evoluția cererii de documentar în România, ceea ce a condus în ultimii ani la un interes crescut pentru acest gen, atât în ceea ce privește publicul larg, cât și în cadrul unor programe educaționale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.