Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descoperă cele mai importante concepte despre OM şi COSMOS sub îndrumarea FILOSOFIEI!

0

FILOSOFIA a fost dintotdeauna marele Îndrumător pe provocatorul drum al descoperirii de sine şi a lumii înconjurătoare. În faţa lucrurilor puţin cunoscute avem câteva soluţii: să le ignorăm, să le dispreţuim sau să ne străduim să le cunoaştem adevărata valoare. Prin cursurile sale introductive, concise şi edificatoare, Asociaţia culturală Noua Acropolă îţi propune să descoperi o ştiinţă şi o artă de a trăi, veche şi nouă în acelaşi timp, plină de forţă şi soluţii practice în faţa problemelor vieţii.

Te invităm să începi un drum extrem de interesant care va trece prin 12 dintre cele mai importante momente istorice şi filosofice ale umanităţii.

Te-ai întrebat vreodată cum poţi deveni mai fericit sau cum poţi să-ţi descoperi propriul drum în viaţă? Filosofia îţi dă instrumentele potrivite pentru a afla singur şi sigur răspunsul la aceste întrebări şi la multe altele care ajung la suprafaţă din profunzimile fiinţei tale.

Nu rata întâlnirea cu tine însuţi:

ETICA ATEMPORALĂ
De ce avem nevoie de filosofie? Ce sunt valorile durabile?
BHAGAVAD-GITA
Calea eroului și acţiunea altruistă.
GLASUL LINIŞTII
Interpretarea unui text tibetan. Evoluţie şi căile cunoaşterii.
SIDDHARTA GAUTAMA BUDDHA
Calea de mijloc și cum putem învăţa din suferinţă.
CONFUCIUS
Omul nobil şi asumarea responsabilităţii.
VIAŢA MORALĂ ÎN EGIPTUL ANTIC
Norme etice pentru o societate civilizată şi fericită.
PLATON
Justiţie şi libertate. Cheile armoniei individuale şi sociale.
ARISTOTEL
Construirea scării valorilor şi cucerirea fericirii.
STOICISMUL ÎN ROMA
Cetăţeanul lumii: liberul arbitru şi slujirea celorlalţi.
IMMANUEL KANT
Datoria şi voinţa bună.
PLOTIN
Despre suflet şi viaţă lăuntrică. Cele trei etape ale dezvoltării personalităţii.
FILOSOFIA ISTORIEI
Timpul cosmic şi istoria umană: limite şi oportunităţi.

 Cursul se desfasoară în sediul Asociaţiei Culturale Noua Acropolă din Timişoara

Ziua de desfăşurare a cursului:

Marţi, începând cu data de 18 septembrie 2012, ora 18:30

–          durata: 14 săptămâni

– taxa: 200 RON (150 RON pentru studenţi şi elevi), cu plata în două rate

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.