Concursul Internațional de Artă Plastică “Gheorghe Petrașcu” și-a desemnat câștigătorii

0

 Ediția a II-a a Concursului Internațional care poartă numele primului academican român provenit din rândul artiștilor vizuali ”Gheorghe Petrașcu” și-a desemnat laureații.

 Juriul prezidat de pictorul Gheorghe Dican – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a avut o misiune dificilă.

Analizând lucrările celor 66 de participanți din Republica Moldova, Belgia și România s-a stabilit următoarea ierarhie:

Trofeul creat special de artistul ceramist George Dragomir îi v-a reveni tânărului pictor gălățean Cosmin George Caraman, în vârstă de 22 de ani, în prezent masterand al Facultății de Arte din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din orașul pe de Dunăre.

Premiul I la categoría de vârstă până la 18 ani va merge în Republica Moldova, fiind obținut de Otilia Prisecaru, eleva de 15 ani a Liceului Privat ”Da Vinci” și cursantă a școlii de pictură Anatol Ghimpu.

Premiul al II-lea revine la prima categorie de vârstă tinerilor Filip Chiriac de 16 ani, din Republica Moldova și lui Vlad Minculescu, 17 ani, din Constanța, iar la categoria +19 ani, laureat este Ionuț Cristian, de 36 de ani, din localitatea Băișoara, județul Cluj.

Premiul al III-lea a fost acordat doar la categoría mare de vârstă și va fi împărțit între Ana Claudia Riza, 22 de ani, din Galați și Gabriel Alexandru Smărăndache, 21 de ani, din satul Soreni, jud. Dolj.

Creațiile pot fi admirate accesând link-ul:

https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-gheorghe-petrascu-rezultate/

Festivitatea de premiere și Expoziția Laureaților ediției a II-a a Concursului Internațional de Artă Plastică ”Gheorghe Petrașcu” vor avea loc marți 28 noiembrie, la ora 12, la Muzeul de Istorie ”Teodor Cincu” din Tecuci.

Co-organizatori: Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” din Tecuci și Asociaţia “Pro Valores”

Parteneri: Primăria Tecuci, Ovalsart și Uniunea Artiștilor Plastici din România

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal. Amos News, Agerpres.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.