Concert extraordinar al Orchestrei de Tineret a Austriei (Wiener Jeunesse Orchester) la Ateneul Român

0

Festivalul Internațional ”Vara Magică” se pregătește să ofere publicului un nou eveniment muzical de excepție: miercuri, 31 iulie, începând cu ora 19:30, Wiener Jeunesse Orchester – Orchestra Națională de Tineret a Austriei.

Festivalul Internațional ”Vara Magică” se pregătește să ofere publicului un nou eveniment muzical de excepție: miercuri, 31 iulie, începând cu ora 19:30, Wiener Jeunesse Orchester – Orchestra Națională de Tineret a Austriei, va susține un concert la Ateneul Român. 

Acest ansamblu prestigios, fondat în 1987 la Viena și format din studenți talentați cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani din toate orașele austriece, va interpreta, sub conducerea dirijorului Herbert Böck, un program captivant, incluzând lucrări semnate de Leonard Bernstein, Wolfgang Korngold și Gustav Mahler.

Concertul va debuta cu energica și strălucitoarea Uvertură Candide de Leonard Bernstein. Această piesă, inspirată din romanul satiric al lui Voltaire, „Candide”, este o lucrare vibrantă și plină de spirit, reflectând umorul și ironia textului original. Compusă în 1956, Uvertura Candide este o mostră de virtuozitate orchestrală, îmbinând elemente de muzică clasică și jazz, caracteristice stilului eclectic al lui Bernstein.

În continuare, publicul va avea ocazia să asculte Concertul pentru vioară în re major de Wolfgang Korngold, un compozitor renumit atât pentru muzica sa clasică, cât și pentru coloanele sonore de film. Completat în 1945, acest concert este o lucrare lirică și emoționantă, dedicată violonistului Bronisław Huberman. Concertul este cunoscut pentru frumusețea și complexitatea sa melodică, îmbinând influențele romantice cu un stil modernist. Este o capodoperă care pune în valoare atât sensibilitatea, cât și virtuozitatea solistului, promițând un moment de mare intensitate artistică. Solistul serii va fi violonistul Daniel Auner, unul dintre cei mai talentați și apreciați violoniști ai generației sale, cunoscut pentru tehnica sa impecabilă și interpretările sale emoționante.

În încheierea serii, Wiener Jeunesse Orchester va interpreta Simfonia nr. 1 în re major, “Titanul” de Gustav Mahler. Această lucrare monumentală, compusă între 1887 și 1888, este una dintre cele mai iubite simfonii ale lui Mahler. Subintitulată inițial „Titanul” după romanul omonim al lui Jean Paul, simfonia este o explorare a naturii și a emoțiilor umane. De la introducerea pastorală până la finalul triumfător, această simfonie reprezintă o călătorie muzicală intensă și profundă, care reflectă peisajele sufletești ale compozitorului. Este o lucrare care solicită la maximum orchestra, oferind o experiență auditivă spectaculoasă și emoționantă.

Luna lui cuptor se încheie la București cu acest concert susținut de Orchestra de Tineret a Austriei pe 31 iulie, de la ora 19:30, la Ateneul Român.

În luna august, bucureștenii și turiștii care ne vizitează sunt invitați la trei concerte: Orchestra de Tineret a Sloveniei, pe 7 august, Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, pe 14 august, Festivalul Internațional ”Vară Magică” încheindu-se miercuri, 21 august, cu un concert susținut de Orchestra Sinfonietta, dirijor și solist: violonistul Alexander Sitkovetsky.

Biletele și abonamentele sunt disponibile online.

Biletele se găsesc și la Casa de Bilete a Ateneului Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 10:00-12:00 și 17:00-19:00.

Producător: Lanto

Parteneri: NIRO Investment Group, Borsec, Oscar Downstream, Luxten Lighting Company, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, Marea Lojă Națională din România, Filarmonica „George Enescu”, Muzeul Național ”George Enescu”, Centrul Național de Artă ˶Tinerimea Română”.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Liternet, IQads, Smark, Bucureștii vechi și noi.

Detalii pe www.lanto.ro și www.varamagica.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.