Competiția COMIC 7 B 2024 Festivalul Internațional de Teatru Independent Comic 7 B aduce spectacole de excepție la Buzău

0

În perioada 8-13 septembrie, iubitorii de teatru din Buzău și nu numai sunt invitați la o săptămână plină de spectacole de teatru independent, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional Comic 7 B, aflat la a noua ediție. COMIC 7 B este parte a BIAF – Buzău International Arts Festival, ce se desfășoară în perioada 23 august – 20 septembrie în Buzău. 

“Anul acesta, festivalul aduce publicului o serie de șase spectacole remarcabile, selectate din peste 110 spectacole înscrise din România, Marea Britanie, Grecia, Italia, Franța și Israel. Spectacolele se vor desfășura la sala Teatrului George Ciprian și la Centrul Muzeal I.C. Brătianu. COMIC 7 B își continuă traseul prin care aduce publicului spectacole de primă clasă și se consolidează cu fiecare ediție ca o platformă solidă pentru producțiile de teatru independent din România și internaționale”, a declarat Irinel Constantinescu-Martin, director BIAF.

Festivalul Comic 7 B promite o experiență teatrală unică, datorită producțiilor inovatoare, cu distribuții de primă clasă și cu viziuni originale asupra unor subiecte în același timp sensibile, dar și dure, umane, dar și legate de prejudecăți și constrângeri. Publicul va avea ocazia să vadă și drame intense, și comedii pline de farmec, toate aducând pe scenă talentul și creativitatea artiștilor și a regizorilor independenți.

Printre spectacolele prezentate se numără și „Femeia care plutea” (Grecia), un spectacol emoționant despre viețile femeilor de pe o insulă grecească, care va fi jucat în aer liber, pentru a reda cât mai autentic spiritul locului. De asemenea, publicul va putea urmări și producții autohtone de marcă, precum „Natură moartă cu nepot obez”, cu textul și în regia actorului și regizorului Ion Sapdaru, sau „E adevărat, e adevărat, e adevărat!”, un spectacol ce aduce în prim-plan procesul istoric al lui Agostino Tassi, pentru violul asupra pictoriței renascentiste Artemisia Gentileschi.

Săptămâna COMIC 7 B aduce și câteva lansări de carte, ale unora dintre cei mai cunoscuți și vânduți autori români: pe 12 septembrie, la ora 17.30, publicul va avea ocazia unică de a se întâlni, la Buzău, cu scenaristul, actorul și dramaturgul Mimi Brănescu, care-și va prezenta cartea ”Șase piese, un autor” și va participa și la o sesiune de autografe, în foaierul Teatrului George Ciprian; pe 13 septembrie, ora 17.00, Camelia Cavadia va veni la întâlnirea cu buzoienii, la Centrul IC Brătianu, și va discuta despre puterea transformatoare a poveștilor și dimensiunea socială în literatura contemporană, în cadrul lansării volumului ”Sufletul lumii”. Pe 15 septembrie, la Buzău ajunge scriitorul Igor Bergler, care își va prezenta volumele ”Testamentul lui Abraham”, ”Biblia pierdută”, ”Minciuna lui Michelangelo” și continuarea ce se află în prezent în tipar, ”Templul umbrelor. Minciuna lui Michelangelo”.  

Și copiii se vor bucura la COMIC 7 B, pentru că, pe 14 septembrie, de la ora 18.30, se vor putea bucura de un spectacol extraordinar: ”CINDERELLA THE MUSICAL”, o producție Acting Dream Theater. Spectacolul are loc la sala Teatrului George Ciprian. 

Programul detaliat al spectacolelor din competiția COMIC 7 B:

  • Duminică, 8 septembrie, ora 18.30: FIDELITATE, de Chazz Palminteri, sala Teatrului George Ciprian, o producție WonderTheatre, București

  • Luni, 9 septembrie, ora 19.00: FEMEIA CARE PLUTEA, de Alexandros Papadiamantis, Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu (spectacol invitat din Grecia, cu subtitrare în română)

  • Marți, 10 septembrie, ora 19.00: NATURĂ MOARTĂ CU NEPOT OBEZ, de Ion Sapdaru, sala Teatrului George Ciprian (spectacol nerecomandat sub 14 ani), o producție Teatrul din Buzunar, Galați

  • Miercuri, 11 septembrie, ora 19.00: H.A.O.S! – PĂPUȘA, CERBII ȘI CEAIKOVSKI, după William Tilmot, Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu, o producție Atelier ReAct, București

  • Joi, 12 septembrie, ora 19.00: NOVECENTO de Alessandro Baricco, Sala Teatrului George Ciprian, o producție Costinela Caraene și Teatrul Apropo, București 

  • Vineri, 13 septembrie, ora 18.30: E ADEVĂRAT, E ADEVĂRAT, E ADEVĂRAT! de Breach Theatre, Sala Teatrului George Ciprian (spectacol nerecomandat sub 18 ani), o producție Teatrul ACT, București

Detalii despre bilete și abonamente:

Biletele sunt disponibile la prețuri variate, începând de la 40 lei pentru elevi, pensionari și persoane cu dizabilități, până la 85 lei pentru publicul general. Informații suplimentare despre achiziționarea biletelor pot fi găsite pe site-ul festivalului și în comentariile din rețelele sociale ale organizatorilor.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați website-ul oficial al biaf.ro  

Parteneri și Susținători

BIAF 2024 este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman. 

BIAF este un proiect co-finanțat de Ministerul Culturii.

BIAF are sprijinul sponsorilor: Carrefour, TBI Bank, Best Seller Auto, Winmarkt, Centrul Medical Ovidius, Eximprod Grup, Camera Notarilor Publici Ploiești, Birou Notarial Vasile Victor și Asociații, Lucsor, LeBig Supermarket.

Parteneri: Consiliul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Muzeul Județean Buzău, ElcarGid, Hotel Pietroasa, Shopping City Buzău, ADI Buzău, RER SUD, RetuRO, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și MediaTrust. 

Partenerii media: TVR, Agerpres, Ziarul Metropolis, Happ, Iqads, Filmecarti, CineFan, GenStiri, ZilesiNopti, Cinemap, daily culture, PRwave, Cinefilia, UZPR, Buzau.net, Opinia, Campus TV, Campus Radio, TV BUZAU, Reporterbuzoian, Buzaumedia

Website: biaf.ro

Facebook: BiafRomania

Instagram: @biaf

TikTok: @biaf

Pentru informații suplimentare de presă, vă rugăm să contactați:

Laura Pascu
Email: laura@prcafe.ro
Telefon: 0722 653 210

Sinopsis

Duminică, 8 septembrie, ora 18.30

FIDELITATE

de Chaz Palminteri

Sala Teatrului George Ciprian

Distribuția: Gheorghe Ifrim, Florin Busuioc, Adelaida Zamfira

Regia: Dragoș Câmpan

Producător: WonderTheatre

 

Un asasin plătit, victima sa și un soț care neagă orice implicare. Tony, dator vândut mafiei italiane, este angajat să o ucidă pe Maggie. Maggie, nevasta depresivă, oprită să se sinucidă, doar ca să fie asasinată. Jack, soțul care l-a angajat pe Tony sau doar o victimă, la rândul lui? Cine a angajat pe cine? Cine este asasinul? Jack – criminal cu sânge rece sau soțul încornorat? Și, până la urmă, cine o să moară? 

Preț bilet: 85 lei

Elevii, pensionarii, persoanele cu dizabilități: 50 lei/bilet

Luni, 9 septembrie, ora 19.00

FEMEIA CARE PLUTEA 

de Alexandros Papadiamantis

Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu

Spectacol invitat din Grecia. Spectacol subtitrat în română

Distribuția: Eleftheria Loupasaki, Arcadia Psalti

Regia: Arcadia Psalti

Producător: Organizația Non-Profit Angelopetria, Grecia

Pe o mică insulă din Grecia, la începutul anilor 1900, femeile se luptă singure cu provocărille vieții, pentru că soții lor sunt, în majoritate, marinari plecați cu vasele de pescuit, pentru a-și câștiga traiul. Rămase cu gospodăriile și copiii, nevoite să facă totul singure, femeile încearcă să-și găsească alinarea cum pot, chiar dacă e vorba de ceea ce societatea ar putea considera vicii, pentru a depăși barierele care le îngrădesc. 

Seria de neînțelegeri ce urmează, prejudecățile sociale și secretele ținute într-o comunitate închisă construiesc o poveste ușor de regăsit chiar în România marcată de îndepărtarea membrilor familiilor în care un părinte sau ambii merg să muncească în alte țări. 

Preț bilet: 60 lei

Elevii, pensionarii, persoanele cu dizabilități: 40 lei/bilet

Marți, 10 septembrie, ora 19.00

NATURĂ MOARTĂ CU NEPOT OBEZ

de Ion Sapdaru

Sala Teatrului George Ciprian

SPECTACOL NERECOMANDAT SUB 14 ANI!

Distribuția: Isabela Oancea, Carmen Albu, Răzvan Clopoțel, Cristina Gheorghe, Elena Ariadna Șeulean

Regia: Ion Sapdaru

Producător: Teatrul din Buzunar, Galați

Pompiliu este un tânăr singuratic, rămas orfan de mic, dar iubit până la refuz de către cele trei mătuși ale lui, în al căror apartament locuiește. Din prea multă dragoste, cele trei mătuși întrec măsura – din  nou! – și, hotărâte să-i alunge singurătatea lui „Pompi”, au încercat să-i cumpere… iubire. Singurătatea lui Pompi este tulburată de Lili, o fată cel puțin interesantă, dar deloc inocentă și cu o profesie… veche! Brusc, nimic din planurile mătușilor nu mai seamănă cu ce se întâmplă. 

„Natură moartă cu nepot obez” este o călătorie tragi-comică, presărată cu mult umor, prin viața acestei familii atipice.

Miercuri, 11 septembrie, ora 19.00

H.A.O.S! – PĂPUȘA, CERBII ȘI CEAIKOVSKI

După William Tilmot

Parcul Centrului Muzeal I.C. Brătianu

Distribuția: Andreea Bosneag, Cora Butnaru, Valentin Andrieș, Alexandru Radu

Producător: Atelier ReAct

Betty credea că are o relație perfectă, până când se întoarce acasă mai devreme și îl surprinde pe soțul ei, Rob, într-o… poziție compromițătoare. Șocată și oripilată, Betty se sfătuiește cu prietena ei cea mai bună, Cheryl, care este și sotia fratelui lui Rob. 

Betty și Cheryl plâng, râd, se consolează cu niște pahare de vin, consumă calorii goale și caută răspunsuri la vechea întrebare feminină: “De ce fac bărbații tot felul de tâmpenii?”

În partea opusă a orașului, Rob și Greg își ofera sprijin deghizat în multe beri, glume și ironii, în timp ce încearcă să afle “De ce se enervează femeile brusc și din nimic?” Spectacolul nu este atât despre bătălia dintre sexe, cât mai ales despre cât de iraționali și ridicoli pot fi oamenii, în relații de tot felul.

Joi, 12 septembrie, ora 19.00

NOVECENTO

de Alessandro Baricco

Sala Teatrului George Ciprian

Distribuția: Vlad Udrescu, Ștefan Stoianovici (pian live), Sergiu Bivol (trompetă live)

Regia: Daniel Simion

Muzica originală: Ștefan Stoianovici

Producție și promovare: Costinela Caraene și Teatrul Apropo

„Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. O poveste lungă…”

Danny Boodmann T.D. Lemon Novecento. Pianistul de geniu care nu coboară niciodată de pe vasul unde s-a născut și care, dincolo de bordul vasului Virginian, nu există. Muzica lui nu există nici ea înainte de a începe să o cânte el și încetează să mai existe după ce termină. Dar, când o cântă, povestește acolo despre toate frumusețile unor lumi pe care nu le-a văzut cu ochii lui, ci doar citind oamenii și tot ce poartă în ei: locuri, zgomote, mirosuri, țara lor, povestea lor. 

Preț bilet: 60 lei

Elevii, pensionarii, persoanele cu dizabilități: 40 lei/bilet

Vineri, 13 septembrie, ora 18.30

E ADEVĂRAT, E ADEVĂRAT, E ADEVĂRAT! 

de Breach Theatre

Sala Teatrului George Ciprian

SPECTACOL NERECOMANDAT SUB 18 ANI!

Distribuția: Mihaela Teleoacă, Florentina Țilea, Emilia Bebu

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

Producător: Teatrul ACT

Piesa, la prima montare în România, reia procesul din 1612 al lui Agostino Tassi, pentru violul pictoriței baroce Artemisia Gentileschi. Această dramatizare captivantă împletește transcrieri judecătorești uluitoare, cu istorie, mituri, perspective contemporane, pentru a arăta cât de puțin s-a schimbat societatea în ultimele patru secole. Povestea care străbate veacuri, pune în lumină o femeie remarcabilă care s-a răzbunat prin intermediul artei sale pentru a deveni una dintre cele mai de succes pictorițe.

”Artemisia ne vorbește despre abuz, nedreptate, artă și, nu în ultimul rând, despre puterea eliberatoare a adevărului. Spectacolul ne provoacă spre reflecție și ne pune în situația de a ne întreba: oare cât de mult s-a schimbat percepția asupra femeii în 400 de ani?” – Alexandru Mâzgăreanu, regizor

Preț bilet: 85 lei

Elevii, pensionarii, persoanele cu dizabilități: 50 lei/bilet

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.