Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Canapeaua PLAI, o noutate în arta urbană timişoreană

0

Timp de trei săptămâni, peste 70 de voluntari au lucrat zilnic la realizarea unui nou proiect în peisajul artei urbane din Timişoara: Canapeaua PLAI. Aceasta va fi oferită oraşului şi va rămâne pe strada pietonală Mărăşeşti până la finalizarea lucrărilor din Piaţa Libertăţi, după care va fi mutată acolo.

Canapeaua fost realizată special pentru a promova cea de-a noua ediţe a festivalului PLAI, care va avea loc în 12-14 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean.

După “George” şi “Doina”, cele două picturi murale care însufleţesc străzile oraşului, voluntari PLAI au adus în Timişoara “canapeaua de socializare” sau Social Sofa, un concept foarte popular în Olanda. “În oraşul Tilburg, mai ales, există peste 150 de canapele acoperite cu mozaic de către localnici. Multe dintre acestea au fost realizate implicând persoane altfel inactive, oferindu-le, pe această cale, ocazia de a lucra şi nteracţiona cu alţi oameni şi de a crea ceva frumos pentru ei şi pentru oraşul or”, spune Despina Iancu, voluntar PLAI.

Canapeaua-PLAI
Designul Canapelei PLAI a fost conceput de un alt voluntar PLAI, Dan Ungureanu, şi îmbină motive româneşti şi elemente moderne cu motive tradiţonale, reprezentative pentru minorităţile etnice prezente în Timişoara. Mozaicul obiectului de artă urbană reflectă, de asemenea, Festivalul PLAI: un loc în care se înâlnesc multe culturi, artă în forme variate, oameni cu pasiuni diverse şi ateliere de tot felul.

La crearea canapelei au contribuit şi mulţi curioşi care i-au văzut pe voluntari lucrând de zor în fiecare zi pe strada pietonală Mărăşeşti, pe parcursul a trei săptămâni. “Peste 200 de persoane s-au oprit să lipească o piesă în mozaic şi să afle povestea proiectului nostru. Peste ani, oameni vor şti cu precizie care e piesa lor din desenul plin de detalii al canapelei PLAI, un desen care reflectă, de altfel, multiculturalitatea Timişoarei. Sperăm ca în vitor să fie un punct de reper în oraş şi un loc de întâlnire cu prieteni, în care să se nască multe idei şi proiecte frumoase.” a mai spus Despina Iancu.

Prezentarea canapelei PLAI va avea loc în data de 20 August la ora 19:00

Anunțăm în curând:
– detalii legate de cele peste 200 de ateliere culturale
– programul Casei Filmelor (în colaborare cu Marele Ecran și Pelicula Culturală)

Abonamente:

Până la 1 septembrie 2014, puteţi achiziţona abonamente pentru festivalul PLAI la preţul de 90 de lei.

După această dată, preţul abonamentului va costa 110 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele 3 zile de festival și sunt disponibile în reţeaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi reteaua librarilor Cărtureşti).

Abonamentele cu aces în CAMPING au același preț dar sunt limitate la 100 de locuri.

Prețul abonamentelor conține toate taxele, impozitele și comisioanele de distribuție. Pe lângă abonamentul pre-sale, în reţeaua Librarile Cărtureşti se poate achiziţona un pachet ce conţine un abonament PLAI 2014 şi un tricou în ediţe specială. MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN ARE CAPACITATE LIMITATĂ. Vă rugăm să cumpărați abonamentele din timp.

Detali: www.plai.ro , htp:/www.facebok.com/PLAIFestival , www.twiter.com/PLAIFestival

Festivalul PLAI 2014 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consilului Judeţean Timiş. Sponsori: HELA, Grolsch, EuroGSM, Draexlmeyer şi Kathrein. Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Intiutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Cabinet Mercescu şi IHM Total Consult.

PLAI, foarte pe scurt:

– cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 10% de către voluntari.
– primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards.
– câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Potering şi Angela Merkel)
– câştigător al premiului 1 al Galei Societăţi Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură.

3 zile de festival
9 concerte de world music, jaz şi fusion
45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi
100% voluntariat

Detali privind line-up-ul și activitățile PLAI 2014, pe www.plai.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.