Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balul Vienez de la Timișoara sub semnul generozității locale

0

Balul Vienez de la Timișoara / 26 noiembrie 2015, ora 19.00

Fundația Balul Vienez de la Timișoara organizează ediția a IV-a a evenimentului Balul Vienez de la Timișoara care va avea loc joi, 26 noiembrie, începând cu ora 19:00 în Sala Teatrului Național.

Balul este un eveniment cultural caritabil, scopul acestui proiect fiind de a sprijini fundația internațională United Way România în beneficiul a circa 450 de copii, tineri și vârstnici din orașul Timișoara.
12096181_905692549512062_8481561172784831756_n
Anul acesta organizatorii evenimentului au dorit să răspândească mesajul generozității mai mult în comunitatea locală. În acest scop au lansat o campanie inedită „O floare de colț pentru United Way” prin care oricine poate achiziționa o broșă cu doar 10 lei, cost care asigură un prânz cald unui copil defavorizat.

O altă inițiativă este premierea unuor oamenii din comunitatea locală care prin generozitate își dedică viața oamenilor de lângă ei. Anul acesta printre cei care vor primi „Trofeul generozității” vor fi un cadrul medical, un pompier și un polițist.

Desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena. Astfel, printre invitații speciali, anul acesta se va număra și dl Ernst Woller, Presedintele Comisiei de Cultură din Primaria Viena.

De asemenea, la evenimentului vor fi prezenți invitați din mediul diplomatic, politic, și economic atât de la nivel local, cât și național. În cadrul programului artistic, invitații de onoare sunt soprana Rodica Vică și tenorul Mihail Dogotari, ambii soliști ai Operei de Stat din Viena. Ei vor cânta acompaniați de Spirit of Vienna Ensemble, orchestra venită special din capitala Austriei pentru Balul Vienez de la Timișoara. Programul artistic este completat de momentele celor 48 de tineri debutanți, și al celor 56 de copii minidansatori. Coregrafiile prezentate sunt create și pregătite timp de 2 luni alături de doi dintre cei mai renumiți antrenori de dans din România, Diana și Raul Avram. Ediția din acest an va fi prezentată de Ditte Dinesz, realizatoare la TVR Timișoara care a câștigat însemnate premii de televiziune.

Av. Ioana Hațegan, Președintele Fundației Balul Vienez de la Timișoara, a declarat „Balul Vienez de la Timișoara a ajuns la a IV-a ediție. În toți acești ani, prin acest proiect caritabil, am ajutat sute de copii și oameni bătrâni din centrele United Way. Ne bucurăm că în acest am lansat și campania cu floarea de colț care răspândește și mai mult gestul generozității, iar comunitatea oamenilor generoșsi crește de la an, la an.”

Campania „O Floare de colț pentru United Way”
Ca o premieră, anul acesta, Fundația Balul Vienez de la Timișoara a introdus floarea de colț ca simbol al spiritului caritabil pe care îl promovează în fiecare an în orașul nostru. Această acțiune face parte din campania de strângere de fonduri ”O Floare de colț pentru United Way”. Chiar dacă generozitatea este ca o floare rară, campania este o invitație deschisă tuturor timișorenilor care consideră că să dăruiești, oricât de puțin, e important în viață.

Cu o donație minimă recomandată de 10 Lei, se poate achiziționa o broșă. Toate donațiile obținute în urma achiziționării florii de colț ajung direct la Fundația United Way din Timișoara. Cu numai 10 Lei se asigură o masă caldă unui copil din centrele fundației.
De la lansarea campaniei la sfârșitul lunii octombrie au fost vândute peste 1.500 de flori de colț. Această realizare înseamnă 1.500 de mese calde pentru copiii incluși în programul Fundației United Way din Timișoara.

Mai multe firme locale și organizații susțin campania de strângere de fonduri a Balului Vienez de la Timișoara prin distribuirea de flori de colț. Printre acestea se află: Flextronics România, Timișoreana, Centrul Cultural German Timișoara, Institutul Francez Timișoara, Accenture, Continental și instituțiile de învățământ Montessori Haus Timișoara și Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara.

Cine poate participa la evenimentul din 26 noiembrie?
Organizatorii se adresează iubitorilor de cultură, celor care sunt în căutarea unei experiențe unice și celor care își doresc ca prin participarea lor la un astfel de spectacol extraordinar să susțină cauze caritabile deosebit de importante.

Invitațiile pentru cea de-a IV-a ediție a Balului Vienez de la Timișoara sunt disponibile în 3 locații diferite: la sediul Fundației Balul Vienez de la Timișoara, pe Strada Ady Endre, Nr. 11, la Casele de bilete ale Teatrului Național și online, la adresa http://balul-vienez.ro/invitatie/.

Contact
Oana Romocea
0730 311 949
presa@balul-vienez.ro

Notă
• Reprezentanții presei sunt invitați la repetiția generală pe data de 25 noiembrie, la ora 19:00, unde vor avea oportunitatea să ia interviuri organizatorilor, invitaților, debutanților. Vă rog să vă înregistrați în avans.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.