Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere de creație și de filme verzi la Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni

0

Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni aduce la Tulcea, pe lângă documentare memorabile, și ateliere dedicate celor pasionați de film, de natură sau de amândouă la un loc. Pelicam devine un spațiu de expresie și creație pentru tineri regizori, o lecție verde pentru industria cinematografică și o “școală” pentru tinerii tulceni care vor să treacă din scaunul de spectator în cel de regizor.

afis_festival

Regizorul și producătorul Thomas Ciulei va veni la Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni unde va conduce, în zilele de 14 și 15 iunie un atelier de creație dedicat autorilor de film documentar. Atelierul de Creație Filme Documentare, recomandat de Hotnews, se adresează celor care au realizat deja un film documentar sau un proiect de fotografie documentară și lucrează la un nou proiect. Participanții sunt invitați la discutarea abordării subiectului în filmul documentar și la construcția de perspective numai bune de pus în practică.

„Scopul workshop-ului este ca fiecare dintre participanți să plece acasă cu sentimentul că au reușit să se poziționeze personal față de subiectul filmului și că o analiză profundă a realității înseamnă întotdeauna să fii subiectiv”, spune regizorul Thomas Ciulei. Înscrierile pentru Atelierul de Creație Filme Documentare se fac la adresa workshop@pelicam.ro cu specificarea numelui workshop-ului.

Olandezii de la Green Film Making Project  vor fi prezenți la Pelicam, pe 14 și 15 iunie, când vor susține un atelier inedit despre cum se poate face un film cât mai “verde”, cu un impact cât mai scăzut asupra mediului. Pelicam își propune, așadar, să promoveze practici responsabile în rândul profesioniștilor din industria de film. Workhsop-ul va fi coordonat de Dorien Grötzinger, Event Producer pentru The Green Film Making Project, și de Brechtje Smidt, CEO/Director la Deepeei Film Productions din Olanda. Deepeei are deja în palmares două filme realizate într-un mod sustenabil, Balance și Going South. Atelierul este deschis tuturor celor interesați de producția verde de film, cu anunțarea participării la adresa workshop@pelicam.ro, specificând numele workshopului. Atelierul este posibil cu ajutorul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Asociația Vira va susține, de asemenea, un atelier în cadrul Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, de această dată dedicat tinerilor tulceni care vor să se familiarizeze cu tehnicile de realizare a filmelor documentare. Liceenii vor avea parte de sesiuni practice și vor realiza un scurt film documentar la finalul atelierului care durează între 9 și 14 iunie.

Oferta de filme este bogată în documentare care ne spun povești impresionante despre viața oamenilor în mediul de care sunt conectați. Il était une forêt / Once Upon a Forest, filmul regizorului francez Luc Jacquet care a primit premiul Oscar pentru La marche de l’empereur / March of the Penguins, va fi proiectat în cadrul Pelicam, în premieră națională. Documentarul ne oferă o incursiune în inima pădurilor tropicale. Regizorul a folosit drone pentru a surprinde imagini uimitoare din viața pădurii care ne este explicată de botanistul Francis Hallé. De asemenea, spectatorii Pelicam vor putea viziona o retrospectivă a filmelor lui Luc Jacquet.

Au Bord du Monde va fi, de asemenea, proiectat la Tulcea, în prezența regizorului Claus Drexel, care a petrecut un an cu persoanele fără adăpost din Paris, încercând să le dea o voce și să afle ce părere au ei despre lume și viață. Rezultatul este o poveste impresionantă despre aceste “fantome” omniprezente, dar invizibile. Filmul a avut premiera în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, în 2013.

Nu va lipsi nici muzica printre atâtea ateliere și filme. Trupa Baba Zula este cea care va deschide Festivalul Pelicam. Ei vin de la Istanbul și îi putem asculta la Tulcea cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Festivalul Internațional de Film Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sponsorizarea principală a ApaNova București și cu sprijinul BRD, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Administrației Fondului Cultural Național și Institutului Cultural Român. Parteneri instituționali: Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada SUA, Ambasada Elveției, Goethe Institut și Institutul Francez din București.

 pelicam.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.