Asociația Unfold Motion, promotor activ al dansului contemporan românesc, a încheiat unul dintre cele mai provocatoare proiecte la care a lucrat până acum: Actul I al baletului romantic „Je suis Giselle”, care a fost refăcut într-o manieră inedită

0

Asociația Unfold Motion, promotor activ al dansului contemporan românesc, a încheiat unul dintre cele mai provocatoare proiecte la care a lucrat până acum: Actul I al baletului romantic „Je suis Giselle”, care a fost refăcut într-o manieră inedită. Rolul principal a aparținut unui bărbat și a fost adus în prim plan procesul interior al omului modern care trece prin probleme ce îi apasă temporar existența: influența copleșitoare a mediului familial, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihică și lipsa de experiență combinată cu naivitatea, toate aceste probleme fiind specifice tuturor oamenilor, indiferent de sex.

Timp de o lună și jumătate, trei performeri s-au jucat în sala de repetiții de-a „Giselle” sub ochii Laviniei Urcan, iar rezultatul, spectacolul solo de dans contemporan, a fost apreciat de câteva sute de spectatori care au asistat la toate cele patru reprezentații. Solo-ul a fost executat simultan în 3 puncte diferite, în fiecare zi de eveniment, fiecare spectator alegându-și locul de vizionare în funcție de preferințe.

Proiectul ”Je suis Giselle” a propus refacerea într-o manieră diferită a baletului romantic ”Giselle” (actul I) prin distribuirea unui bărbat în rolul principal (alături de alte două interprete) și transpunerea în manieră contemporană a subiectului prin prisma temelor comune care sunt valabile și astăzi în societatea noastră.

În prim plan s-a aflat procesul interior al maturizării individului prin explorarea unor subiecte specifice, precum: influența copleșitoare a părinților asupra copiilor, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihologică și lipsa de experiență/naivitatea.

Am încheiat cu bine tot ce a însemnat proiectul ”Je suis Giselle”. Am încercat să aducem împreună un public cât mai eclectic și să o găsim pe Giselle în fiecare dintre noi, în aceste timpuri. Am căutat un traseu interior tumultos, uman, fragil și nelimitat în posibilități. Sperăm că toți cei cca. 500 de spectatori de a căror prezență ne-am bucurat pe parcursul celor patru reprezentații au plecat acasă cu o mică oglindă interioară vie. Mulțumim publicului prezent și îndemnăm pe toată lumea, cu căldură, să ia parte la cât mai multe reprezentații de dans, atunci când există oportunitatea oportunitatea. Credem că este benefic pentru ochi, minte și inimă”, transmit Lavinia Urcan și Beatrice Tudor, de la Asociația Unfold Motion.

Concept: Lavinia Urcan

Coregrafie: Lavinia Urcan și performerii

Cu: Antonia Itineanț, Alexandru Pîntea, Beatrice Tudor

Muzica: Ovidiu Zimcea

Scenografie: Noiseloop Studio

Costume: Florin Breje, Victoria Rusu, Evelina Tănăsie

Parteneri: Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Facultatea de Arte și Design Timișoara din cadrul UVT, Faber, Fundația United Way, CiviCultura, Szalt Stream, Muzeul Național al Banatului, OAR Timiș, Asociația Trib’Art.

Parteneri media: RADIO GUERRILLA, Radio Romania Cultural, AGERPRES, RFI Romania, TANANANA, IQool, Suplimentul de cultură, LiterNet, spotmedia, Observator cultural, PRwave, Zile si Nopti, 4arte, Catavencii, Ziarul Metropolis, Garbo.ro, A List Magazine, The Institute, Premium Fashion Magazine

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.