Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ARAC ART & RESIDENCY lansează cel de al cincilea eveniment Insomnia Nights

0

Galeria Anca Poterașu împreună cu Asociația Română de Artă Contemporană (ARAC) are plăcerea să vă invite online în data de 5 august începând cu orele 19:00 într-o conversație online cu artista Hinda Weiss, invitata curatorului Jonah Goldman Kay în expoziția de inaugurare a spațiului de artă E12 de la Atelierele Malmaison, la sfârșitul lunii iunie 2021.

Discuția va fi moderată de Cristina Stoenescu, curatoare a programului ARAC Art & Residency. Dialogul dintre Hinda Weiss și Jonah Goldman Kay va detalia expoziția realizată în București, pornind de la lucrările video ale lui Weiss. Artista reflectă asupra modului în care timpul este perceput în funcție de topografie, teritoriu și ritualuri sociale prin colaje imersive de imagini în mișcare.

Noul spațiu al Galeriei Anca Poterașu, E12 face parte din proiectul Atelierele Malmaison, cel mai important hub de artă contemporană din București la momentul actual, reunind zeci de ateliere de artiști, spații de expoziții și de proiecte artistice.

Hinda Weiss trăiește în Tel Aviv și New York, activând în mediile de fotografie și artă video. Lucrările lui Weiss sunt compoziții de peisaje inspirare de istorii locale și de locuirea (sau absența) umană. Weiss a absolvit studiile de licență la Școala de Artă Midrasha și a parcurs programul masteral de la Columbia University. Lucrările sale au fost prezente în expoziții personale, expoziții de grup și proiecții video în instituții precum Muzeul Israel din Ierusalim și Palais de Tokyo din Paris.

Jonah Goldman Kay este cercetător și critic de artă, ce activează în New Orleans și Londra. Goldman Kay a publicat printre altele în Artforum, The Paris Review și LA Review of Books.

Mai multe informații despre expoziția” Deep time” https://arac.ro/deep-time-hinda-weiss/, iar pentru a participa online la eveniment puteți să accesați acest link: https://fb.me/e/2CeoUshrN .

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA .

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.