11aniVERSare, 6-7 august 2022

0

În tumultul activităților noastre despre visuri, oameni și poezia din această lume, ne oprim pe 6 și 7 august să sărbătorim împreună cu voi, prietenii noștri #11aniVERSare!

Cu alte cuvinte, sunt 11 ani de când ideea Morii de hârtie, apărută în primăvara anului 2009, a devenit realitate la Comana pe 6 august 2011. Cu ziduri, uși, ferestre și înăuntru o colecție muzeală-minune, unică în România, de echipamente istorice de tipar și legătorie de carte.


Misiunea noastră este ca tot ceea ce am reușit să aducem la Comana, tot ceea ce am recuperat, am reparat, tot ceea ce punem în valoare să fie păstrat și să ducă mai departe frânturi de istorie. Facem acest lucru cu oameni din comunitate, spre folosul lor, pentru ca oamenii zilelor noastre să intre în contact cu acest univers construit din piesele de puzzle ale trecutului, pentru un viitor cât mai autentic și firesc.
Vizitatorii ne spun frecvent că se simt bine la noi, că le place atmosfera de aici. Ne bucurăm și vă spunem un secret: este o operă pe la care lucrăm neîncetat, ne dăruim ei de 11 ani și încă avem multe de făcut pentru a fi desăvârșită.

Povestea noastră a devenit și devine din ce în ce mai complexă. Nu mai avem ca în 2011 doar Atelierul-muzeu Moara de hârtie, ci și o manufactură de hârtie, un mic sat al meșteșugurilor, o bucătărie – întreprindere socială de la care oferim de mâncare vizitatorilor noștri și gratuit pentru 23 de persoane, dar și o altă întreprindere socială prin care construim proiecte de bine pentru a ajuta comunitatea cât mai mult.

Pentru oamenii din comunitate puteți dona oricând și oricât doriți, în contul întreprinderii sociale Dealul Morii Social RO75BTRLRONCRT0566546401. Sumele strânse ne vor folosi să continuăm campania noastră de oferire de mâncare gratuit persoanelor vulnerabile. Proiectul #1000deprieteni rămâne deschis tuturor celor care vor să facă parte din povestea noastră și să contribuie ca ea să dăinuie în timp! Mai multe detalii aici: https://www.moaradehartie.ro/sustineti-moara-de-hartie/
Vă invităm să veniți alături de noi, să vă bucurați de povestea noastră de prietenie! Mulțumim artiștilor, prieteni mai vechi și mai noi ai Morii de hârtie, care vin să ne sărbătorească și să vă încânte cu arta lor: Diana TudorAyako FunatsuSimona MihăescuVeronica SoareJorj Dimitriu! Mulțumim tuturor celor care contribuie în multe și minunate moduri ca roata Morii noastre să se învârtească! Ne dorim să fie zile de sărbătoare, în care să vă (re)vedem și în care să petrecem împreună timp bun pentru prietenie.
Vă așteptăm cu bucurie! Echipa de pe Dealul Morii din Comana

Pe curând, la #11aniVERSare!

Despre autor

avatar

Moara de hârtie este o poveste de viață, creată să aducă bucurie. O simplă idee a dus la construcția unui atelier-muzeu dedicat cuvântului scris, la înființarea unei Asociații care promovează meșteșugurile creative și la câteva proiecte educative și sociale. Din august 2011 până în prezent, aproximativ 4000 de adulţi şi copii au participat la atelierele şi evenimentele organizate de noi. Vă așteptăm si pe voi, cu bucurie, să descoperiți Moara de hârtie de la Comana! Mai multe informații găsiți pe: www.moaradehartie.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.