Vino pe 12 aprilie la Târgul KRAFT 3D la Școala Gimnazială Vulcan (județul Brașov)

0

Vino pe 12 aprilie la Târgul KRAFT 3D la Școala Gimnazială Vulcan (județul Brașov): https://fb.me/e/3r4y9rSiU

Școala Gimnazială Vulcan își deschide porțile vineri – 12 aprilie pentru celebrarea reușitelor din proiectul KRAFT 3D, alături de elevi, părinți, profesori și comunitate. În cadrul Târgului KRAFT 3D, elevii vor strânge fonduri prin vânzarea de obiecte confecționate manual, lucrate la mini – războaie de țesut sau printate 3D de ei.

Vineri, 12 aprilie, între orele 15:00 și 18:00, va avea loc Târgul KRAFT 3D la Școala Gimnazială Vulcan, Brașov, un eveniment de celebrare deschis publicului în care elevi și profesori din două școli vor susține pentru comunitate ateliere interactive de meșteșug și tehnologie (imprimare 3D, programare cu Lego Spike și Ozoboți).

Fondurile strânse în cadrul Târgului prin vânzarea obiectelor confecționate de elevi vor fi folosite pentru: o excursie de care vor beneficia 50 de elevi din Școala Primară Mina 1 Mai și dotarea unui colț de relaxare & recreere în Școala Gimnazială Vulcan.

AGENDĂ:

  • 15:00 – 15:30 Prezentare “Lumea fascinantă a liliecilor” de Ana Stamatescu, Caravana cu Lilieci

  • 15:30 – 16:00 Prezentare interactivă “O carieră în IT” de Ada-Camelia Cojocaru & Maria Stan, EVIDEN
  • 16:00 – 17:00 Ateliere interactive susținute de elevi pentru copii și adulți
  • 17:00 – 18:00 Expoziție cu vânzare de materiale confecționate manual de elevi

Fondul Științescu prin susținerea educației STEAM încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților, axându-se pe metode experiențiale și inovative. Ne bucurăm să susținem proiecte precum KRAFT 3D, care pe lângă aceste premise au reușit să îmbine meșteșugurile tradiționale cu noutățile tehnologiei, realizând un pod între generații și o transpunere a valorilor locale pe scena științei zilelor noastre. Cu astfel de proiecte reușim să aprindem scânteia curiozității și să insuflăm pasiunea pentru științe în noile generații.” – Erika Andrási, Manager granturi, Fundația Comunitară Brașov

Despre proiectul KRAFT 3D

Peste 200 de elevi de primar și gimnaziu și 14 profesori din Școala Gimnazială Vulcan și Școala Primară Mina 1 Mai din județul Brașov au participat la traininguri și ateliere de țesut, robotică și printare 3D. KRAFT 3D a fost un proiect – intervenție (conceput și coordonat de Grupul de inițiativă Caravana cu Lilieci în perioada decembrie 2024 – aprilie 2024) care a subliniat importanța meșteșugurilor și posibilitatea integrării tehnologiei cu acestea.

Proiectul KRAFT 3D a fost finanțat prin ediția 6.0 Fondul Științescu Brașov care este susținută prin intermediul parteneriatelor dintre Fundația Comunitară Brașov, Romanian-American Foundation şi finanțatorii locali: Eviden Romania și Duvenbeck Logistik Romania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.