Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spațiu educațional în aer liber cu sprijinul Fundației BricoDépôt

0

Copiii înscriși în programul Centrului de Zi pentru Copil și Familie COCORDIA-ODOBEȘTI (județul Dâmbovița) și din comunitatea locală se bucură de un nou spațiu educațional în aer liber, realizat cu sprijinul Fundației BricoDépôt, prin Campania de finanțare “Casele bune schimbă vieți”.

Spațiul a fost amenajat cu un foișor din lemn și cu echipamente sportive, devenind un reper al comunității locale și singurul spațiu de acest gen în care copiii pot participa la activități educative, sportive și artistice. Educația este crucială pentru a rupe cercul sărăciei, educația de calitate ajutându-i pe copii să dobândească abilitățile cognitive, motorii, lingvistice și de comunicare necesare.

Copiii din comunitățile sărace înscriși în programul Centrului de Zi din Odobești au avut deja ocazia să participe la teme și lecții online și în aer liber, ateliere educaționale cu instructori cu expertiză relevantă (chimie distractivă, robotică, pictură, fotografie), jocuri, sesiuni de lectură, sport și activități meșteșugărești. Aceștia au primit alimente de bază și au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite din partea unor medici voluntari.

De asemenea, acest spațiu este destinat și întâlnirilor cu alți copii din comunitate, de la școala și grădinița din apropiere.

Ne dorim să schimbăm viața acestor copii, să-i ajutăm să aibă o educație de calitate, pentru că noi credem că aceasta este șansa lor la o viață mai bună. Credem în educație, ca investiție durabilă în viitorul copiilor și, din acest motiv, căutăm constant modalități inovatoare. Ne dorim ca ei să beneficieze de spații educaționale și de studiu adecvate vârstei lor, să fie în locuri sigure și nu în medii cu risc, să se bucure de educație prin jocuri și activități non-formale. Pentru aceasta, mulțumim prietenilor noștri de la Fundația BricoDépôt, pentru că împreună am reușit să le oferim un astfel de spațiu! – Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

Despre Fundația BricoDépôt

Accesați https://brico.bricodepot.ro/fundatie/ .

Despre CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.