Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Senior Card. Investim tehnologie în binele oamenilor și al comunităților

0

Implementat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Senior Card este primul program social național digital de reduceri și facilități pentru creșterea calității vieții pensionarilor, în principal a celor cu venituri mici și medii.

Senior Card are la bază o aplicație centrală care facilitează și administrează prin modalități securizate de interfațare (card fizic, tag NFC, aplicație smartphone) legătura dintre entitățile de business participante în program, indiferent de domeniul de activitate și modalitatea de aplicare a reducerilor, și pensionari.

În prezent, 200 de pensionari din București-Ilfov, selectați în parteneriat cu CARP Omenia București, Telefonul Vârstnicului și direcții de asistență socială, sunt integrați în program.

Senior Card este un program social de valorizare și recompensare a oamenilor la vârsta de argint pentru munca lor de o viață și o soluție de creștere a securității lor financiare care contribuie la asigurarea unei bătrâneți sănătoase și productive. Senior Card conduce, de asemenea, la consolidarea valorii în comunitate a entităților participante, fiind totodată o oportunitate de conectare directă a acestora cu un segment de piață important cu o creștere rapidă din punct de vedere demografic.

Senior Card este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Informații suplimentare despre program: www.seniorcard.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.