Școala de Sustenabilitate Schneider Electric

0

Rueil-Malmaison, Franta, 24 mai 2023: Schneider Electric a anuntat ca Scoala de Sustenabilitate Schneider Electric este deschisa pentru inscrieri. Cu acces gratuit, platforma digitala ofera o serie de cursuri interactive menite sa sprijine companiile si profesionistii cu cunostintele si abilitatile necesare pentru a-si imbunatati performantele in materie de sustenabilitate.

Lansata pentru prima data la nivel intern, pentru a educa angajatii Schneider Electric in sprijinirea eficienta a ecosistemului de parteneri ai companiei, programul in trei parti este acum disponibil extern, pentru profesionisti si companii de toate dimensiunile, astfel incat sa faca un prim pas catre un viitor mai sustenabil.

Acordul de la Paris din 2015 a declansat o miscare in intreaga economie pentru reducerea sau eliminarea emisiilor de carbon. Un sondaj recent Gartner a constatat ca 87% dintre liderii de business se asteapta ca procentul cheltuielilor pentru sustenabilitate sa creasca in urmatorii doi ani.

Dar, in ciuda acestui angajament tot mai puternic in ceea ce priveste decarbonizarea, decalajul considerabil de cunostinte si competente ramane o bariera in calea progresului. In plus, companiile se bazeaza din ce in ce mai mult pe partenerii cu experienta in domeniul sustenabilitatii pentru a le sprijini in decarbonizarea operatiunilor.

Schneider Electric opereaza ca o companie de impact, plasand sustenabilitatea in centrul business-ului pentru a obtine un impact pozitiv si de durata asupra planetei si societatii. Avand Electricitatea 4.0 in centrul programului, Scoala de Sustenabilitate sustine partenerii in accelerarea actiunilor climatice pe trei piloni de baza: Strategize, Digitize si Decarbonize.

Recunoscand ca majoritatea companiilor mici si mijlocii (IMM-uri) nu au adesea cunostintele si instrumentele necesare pentru a stabili obiective climatice, pentru a masura impactul, cum ar fi emisiile de carbon si pentru a evalua si raporta progresul, platforma cuprinzatoare de training este conceputa pentru a le sprijini in stabilirea strategiilor de decarbonizare. Pe parcursul a trei capitole, aceasta acopera o gama larga de subiecte, de la eficienta energetica si energia regenerabila pana la economia circulara si transportul sustenabil.

  • Capitolul 1: Intelegerea sustenabilitatii si a riscurilor implicate [inscrierile sunt deschise in prezent]
  • In primul capitol, participantii vor afla elementele de baza ale sustenabilitatii, inclusiv stiinta si jargonul din spatele acesteia si de ce este esential pentru companii sa ia in serios factorii de mediu, sociali si de guvernanta (ESG).
  • Capitolul 2: Descoperiti cum sa implementati masuri sustenabile la nivelul companiei [Lansarea programata in al treilea trimestru al anului 2023]
  • Al doilea capitol se concentreaza asupra modului in care IMM-urile pot construi o strategie de decarbonizare, inclusiv informatii despre instrumente usor de implementat care le pot sprijini in decarbonizarea propriilor operatiuni si a clientilor lor.
  • Capitolul 3: Valorificati abilitatile sustenabile pentru a creste oportunitatile de business [Lansarea programata in primul trimestru al anului 2024]
  • Al treilea capitol reia cunostintele cheie si instrumentele invatate pe parcursul programului – de la eficienta energetica la decarbonizare – pentru a sprijini participantii in punerea in practica a teoriei.

Pentru a va pune la punct propria strategie in materie de sustenabilitate, inregistrati-va la Scoala de sustenabilitate Schneider Electric aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.