Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 30 de elevi din județul Timiș au monitorizat calitatea apei canalului Bega

0

În cadrul lecției-experiment organizată de Smithfield România

Peste 30 de elevi din județul Timiș au monitorizat calitatea apei canalului Bega

Lectie experiment - Ziua Internationala a Apei - martie 2016

Smithfield România a organizat, pentru al 8-lea an consecutiv, o lecție- experiment despre importanța conservării calității apei și a menținerii unui mediu înconjurător cât mai curat, cu ocazia Zilei Internaționale a Apei.

Cei 15 voluntari Smithfield România, împreună cu elevii Școlii Sânmihaiu, au susținut la finalul săptămânii trecute o activitate didactică de monitorizare a calității apei din zona localității Sânmihaiu Român, județul Timiș.

Cu ajutorul truselor de testare puse la dispoziție de către echipa de voluntari Smithfield, cei peste 30 de elevi din clasele a III-a și a IV-a, sub atenta supraveghere a profesorilor de specialitate din Școala Sânmihaiu, au monitorizat calitatea apei canalului Bega, din zona localității lor.

„Smithfield România are deja o tradiție de 8 ani în a sărbători ”Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei”/ ”World Water Monitoring Challenge” alături de elevii din comunitățile unde compania își desfășoară activitatea. Prin astfel de evenimente ne dorim să oferim un exemplu și să încurajăm tinerele generații să conștientizeze importanța unui mediu înconjurător curat și sănătos”, a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield România.

În ultimii 8 ani, lecțiile-experiment organizate de Smithfield România, sub egida „World Water Monitoring Challenge”, în colaborare cu școlile din localitățile unde își desfășoară activitatea, au reunit peste 750 de elevi din mai multe localități din județele Timiș și Arad: Timișoara, Nițchidorf, Periam, Sânmihaiu Român, Sânpetru Mare, Ineu, Parța, Bârsa și Gătaia.

Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:
http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html
http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/

***
Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, de succes, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD realizate până în prezent. În cadrul grupului de firme Smithfield România activează companiile Smithfield Ferme si Smithfield Prod. Smithfield produce și comercializează, în sistem integrat, carne de porc marca Comtim, bine cunoscută în România, ce include carne proaspătă de porc şi produse semi-procesate, distribuite la scară naţională și la export, către procesatori, lanțuri de retaileri sau în reţele de distribuţie. Prin investițiile realizate, Smithfield oferă consumatorului final produse din carne de porc sigure, de cea mai bună calitate, care în timpul fluxului de producţie au fost permanent monitorizate, îndeplinind astfel toate criteriile de siguranţă alimentară.

Smithfield a întreprins la nivelul societăților deținute în România demersul voluntar de certificare pentru implementarea de standarde de management recunoscute la nivel internațional: Sistemul de Management al Calităţii (ISO 9001:2008), Sistemul de Management al Mediului (ISO 14001: 2004), Sistemul de Management al Siguranţei şi securităţii în muncă (OHSMS 18001:2007), Sistemul de Management pentru Siguranţa Alimentară (ISO 22000: 2005), Standardul Internaţional pentru Alimente (IFS version 6: 2012), Sistemul de Management HACCP (ISO 9001: 2000 & HACCP sistem implementat).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.