OTP Charity Tour 2023: Peste 16.000 de km pe bicicletă pentru zboruri de urgență

0

A doua ediție a turului de ciclism caritabil a fost organizată de OTP Bank România în beneficiul copiilor susținuți de Asociația Blondie

București, 22 mai 2023: Peste 16.000 de km au pedalat în scop caritabil cei 80 de cicliști înscriși la a doua ediție a OTP Charity Tour, organizată de OTP Bank România pentru susținerea cauzei Asociației Blondie.

OTP Charity Tour, desfășurat sub deviza „Pedalează pe drumul spre roz!”, a atras la linia de start peste 80 de cicliști amatori și semiamatori, dintre care mai mult de jumătate angajați ai OTP Bank România. Aceștia au pornit vineri, 19 mai, pe un traseu de 319 km pe ruta București – Muzeul Nicolae Minovici (start) – Sărata Monteoru – Vălenii de Munte – Academia Titi Aur (finish).

Impactul acestui proiect merge dincolo de fondurile strânse și ne demonstrează că putem, în comunitate, să aducem speranță celor care au nevoie de noi. De aceea, ținta noastră a fost una ambițioasă: viața copiilor care depind de un zbor pentru a fi tratați în străinătate și pentru a primi șansa de a trăi. Spiritul de comunitate, determinare și compasiune au definit acest tur. Împreună, am parcurs peste 16.000 km, depășind provocările și îmbrățișând bucuria de a merge cu bicicleta. Sunt recunoscător pentru efortul fiecărui participant care a pedalat pentru strângerea donațiilor și susținerea aceastei cauze nobile.”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România și ambasador al evenimentului.

Kilometrii parcurși în acest tur caritabil salvează copiii care nu au altă șansă la viață. De fiecare dată când ridicăm un avion, așa începe povestea noastră, cu 1 euro adăugat la încă 1 euro. Iar faptul că astăzi am reușit, înseamnă că umanitatea este cea care ține oamenii în viață. În numele copiilor care zboară până la cer și înapoi, vă mulțumim că sunteți pe drumul spre roz și că le dați acestor copii șansa de a avea din nou mult roz în viața lor.”, a declarat Adelina Toncean, Fondator Asociația Blondie.

OTP Charity Tour a fost împărțit în trei probe speciale, cea mai lungă distanță fiind parcursă în prima zi a competiției, în care participanții au străbătut 123 km și au avut de depășit diferențe de nivel de până la 400 de metri. A treia și ultima etapă a competiției, cu o distanță de 104 km, s-a încheiat duminică, 21 mai, cu un sprint de pluton spre linia de finish stabilită la Academia Titi Aur.

Obiectivul OTP Charity Tour s-a concretizat în mai mult de 16.000 de kilometri pedalați împreună, astfel că OTP Bank România a donat la finalul competiției 1 euro pentru fiecare km parcurs pentru cauza Asociației Blondie.

Partenerul sportiv, Master Ski & Bike Club a asigurat pe parcursul evenimentului monitorizarea siguranței pe traseu, stații de hidratare și activitățile de reparații și service pentru bicicletele participanților, iar Academia Titi Aur a găzduit evenimentul de final, unde a avut loc festivitatea de premiere. Momentul de start a fost găzduit de Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” din București, în calitate de partener cultural.

Turul caritabil face parte din programul de acțiuni cu impact social pozitiv implementate de OTP Bank România, în cadrul strategiei ESG a băncii, urmărind rolul de actor social responsabil în comunitate. Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate pe pagina dedicată OTP Charity Tour, aici.

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. După patru ani de creștere constantă și considerabilă pe toate liniile de afaceri, OTP Bank România trece către un proces de consolidare a portofoliului și operațiunilor. Cu o echipă care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Despre Asociația Blondie

De 3 ani, Asociația Blondie transporta cu zboruri medicale toti copiii care au nevoie sa ajunga de urgenta la un spital din afara tarii pentru ca boala de care suferă nu poate fi tratata în România. De la data primului zbor, pe 27 martie 2020, peste 400 de copii cu afectiuni grave au ajuns în siguranță la spitale din afara tarii pentru ca viata lor sa fie salvata.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.