Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nou-născuții din Sud-Estul țării beneficiază de o secție modernă de terapie intensivă la Constanța

0

București, 17 martie 2021 – Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală al Spitalului Județean Constanța este funcțional și a primit deja pacienți. Printre ei, primii tripleți născuți în județul Constanța în ultimii nouă ani.

Modernizarea secției de nou-născuți a unuia dintre cele mai importante spitale din Sud-Estul țării a fost realizată în urma unor investiții de peste două milioane de euro susținute de către Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), care a asigurat și managementul proiectului, Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro). Lucrările de modernizare au demarat în august 2017 și au presupus renovarea și reamenajarea spațiului, dotarea cu mobilier, dar și cu o soluție de telemedicină modernă, donată de Fundația Vodafone România, în septembrie 2019. Soluția de telemedicină permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe pentru personalul medical.

Ultima etapă care a condiționat deschiderea compartimentului medical a fost obținerea avizului şi a autorizației de funcţionare de către spital.

Faptul că secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța functionează acum în noul spațiu modernizat este pentru noi una dintre cele mai bune vești venite din zona medicală din septembrie 2019 încoace. Ne bucurăm să vedem încă un proiect în care ne-am implicat deplin alături de partenerii noștri finalizat cu succes și funcțional, dată fiind nevoia atât de mare de investiții în acest sector, investiții pe care noi, ca fundație, le vom continua și în perioada următoare”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța are o capacitate de până la 30 de nou-născuți și, anual, tratează până la 1.000 de bebeluși prematuri sau cu afecțiuni medicale, acoperind județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.