Kaufland România se alătură coaliției de finanțatori care sprijină Infrastructura Binelui

0

Kaufland România este noul partener strategic al Code for Romania în dezvoltarea de soluții pentru grupurile vulnerabile

Kaufland România se alătură coaliției de finanțatori care sprijină Infrastructura Binelui ca partener cheie în implementarea de soluții dedicate grupurilor vulnerabile construite și administrate de Code for RomaniaInfrastructura Binelui se referă la totalul soluțiilor digitale integrate necesare mediului neguvernamental din România pentru a-și crește capacitatea de intervenție, pentru a asista cât mai mulți beneficiari, pentru a produce schimbările critice în cel mai scurt timp și pentru a adopta tehnologie construită la cele mai înalte standarde în munca lor.

În ultimii opt ani, Code for Romania a derulat cel mai ambițios proiect de cercetare din România, pentru a înțelege în profunzime care sunt nevoile cele mai presante din cinci domenii cheie: Educație, Mediu, Grupuri Vulnerabile, Sănătate și Participare Civică. Au rezultat peste 350 de soluții digitale de care România are nevoie pentru a rezolva aceste blocaje cu care cetățenii săi se confruntă. Aceste soluții reprezintă Infrastructura Binelui, digitalizare sustenabilă în cele mai importante domenii cheie din România.

Code for Romania a construit deja peste 60 de soluții digitale care zi de zi răspund la probleme critice. De la soluții de management de caz, la informare, acces la servicii, la instrumente de creștere a capacității sectorului ONG și multe alte aplicații dedicate soluționării problemelor sociale.

„România are probleme mari când vine vorba despre infrastructura menită să ofere șanse reale grupurilor vulnerabile. Timp de peste cinci ani, am pus sub lupă acest sector subfinanțat, dificil de înțeles și foarte complex de navigat și am încercat, ca în toate celelalte domenii, să mergem un pas mai departe și să atacăm aceste lipsuri cu posibile soluții pe care împreună le putem transforma în realitate. Infrastructura Binelui este infrastructura digitală de care toți actorii care luptă pentru respectarea drepturilor grupurilor vulnerabile și pentru oferirea de servicii eficiente și adaptate problemelor lor au nevoie ieri. Ne bucurăm să avem alături de noi un partener atât de dedicat acestui sector precum Kaufland România și suntem convinși că împreună putem pune tehnologia în slujba celor care au cea mai mare nevoie de ea”, arată Bogdan Ivănel, CEO, Code for Romania / Commit Global.

Despre “Implicarea face diferența”

Kaufland România are o lungă tradiție de implicare în proiecte de responsabilitate socială În fiecare an, compania derulează o serie de acțiuni care vizează sprijinirea comunităților locale, a mediului și a sănătății. Între martie 2023 și februarie 2024, compania a sprijinit peste 120 de proiecte cu donații și investiții de circa 9.7 milioane euro. Mai mult, în 2023, pentru al șaselea an consecutiv, Kaufland România s-a clasat pe prima poziție în topul celor mai sustenabile companii la nivel național, titlu acordat de CST Index.

„Noi, la Kaufland, credem cu tărie că Implicarea face Diferența! Este motorul care ne alimentează angajamentul și responsabilitatea față de comunitatea din care face parte. Ne implicăm constant în proiecte care vin în sprijinul grupurilor vulnerabile, iar parteneriatul cu Code for Romania aduce plus valoare pentru că soluțiile lor digitale oferă o abordare integrată, cu impact pe termen lung. Ne bucurăm să contribuim la Infrastructura Binelui”, arată Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.


Despre Code for Romania

Code for Romania, organizație non-guvernamentală din România, este cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume. Din 2016 identifică probleme sociale sistemice și generalizate și construiește infrastructura digitală gratuită de care societatea are nevoie. Misiunea organizației: să ajute la rezolvarea cât mai multor probleme sociale prin intermediul tehnologiei digitale. Până acum, Code for Romania a dezvoltat peste 60 de soluții digitale vitale pentru România, inclusiv infrastructura digitală pentru gestionarea crizei Covid-19 și a crizei refugiaților din Ucraina. Code for Romania este prima organizație care scalează la nivel global din România.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.540 de magazine în 8 țări, peste 155.000 de angajați de angajați și o rețea care a ajuns în prezent la 179 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.