Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ENGIE continuă să investească în tinerele generații de instalatori, prin formarea a două noi clase de învățământ profesional în sistem dual, în Galați și București

0

ENGIE Romania formează două noi clase de învățământ profesional în sistem dual, în București și Galați, în anul școlar 2021-2022. Au fost selectați 50 de tineri, pentru calificarea cărora ENGIE Romania investește 2.000.000 de lei. Programul de învățământ profesional în asistem dual, “Energie pentru meseria mea”, este derulat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Galați și cu sprijinul asociației Hands Across România.

Ne bucurăm că am reușit, în contextul în care am prezentat și promovat oferta educațională majoritar online, să captăm interesul elevilor pentru programul nostru și să asigurăm cadrul competitiv la nivelul celorlalți ani, de doi elevi pe loc.”, a declarat Cezar Bârlădeanu, Training, Development & Dual Education Manager ENGIE Romania.

ENGIE Romania a lansat prima ediție a programului de învățâmânt profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, în anul 2018, pregătind 115 elevi, din București și Brașov, să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz. La finalul acestui an școlar, prima generație de elevi, din București, a terminat studiile, obținând certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, iar 54 dintre cei 55 de absolvenți au acceptat oferta companiei de a se angaja în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

Pentru calificarea tinerilor și dotarea atelierelor de practică, ENGIE a investit până în prezent 7.850.000 de lei.

Avantaje financiare multiple: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii

Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei. Beneficiile oferite de către ENGIE Romania:

  • Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
  • Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;
  • Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;
  • Masă de prânz pe toată durata practicii;
  • Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
  • Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

Grupul ENGIE este o referință globală în domeniul energiei și al serviciilor cu emisii reduse de carbon. Alături de cei 4.000 de angajați din România, de clienți, parteneri și părți interesate, ne angajăm să accelerăm tranziția către o economie cu impact neutru în ceea ce privește emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie și soluții prietenoase cu mediul. Inspirați de ambiția noastră, îmbinăm performanța economică cu producerea unui impact pozitiv asupra oamenilor și planetei, bazându-ne pe activitățile noastre cheie – gaze naturale, energie electrică, servicii tehnice – pentru a oferi soluții competitive clienților noștri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.